Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 28. desember 2004 kl 10.45 Prinsen av Egypt

Bibelsk tegnefilm om Moses

Moses blir adoptert av en egyptisk prinsesse og vokser opp i velstand. Men når han oppdager sin hebraiske fortid, kommer han i konflikt med alle rundt seg.
Moses blir adoptert av en egyptisk prinsesse og vokser opp i velstand. Men når han oppdager sin hebraiske fortid, kommer han i konflikt med alle rundt seg.
Den dramatiske historien om Moses fra Det gamle testamentet er blitt en storslått tegnefilm i "Prinsen av Egypt", og kjente norske stemmer gir liv til karakterene.

Vi skal langt tilbake i tid, til den gang Farao Seti regjerte med hard hånd i Egypt. Han bestemmer at alle hebraiske gutter skal drepes, men ikke alle makter å følge hans ordre.

Reddet
En desperat mor legger spedbarnet sitt i en kurv og sender den nedover elven. Kurven blir funnet av en egyptisk prinsesse, og lille Moses blir adoptert som hennes egen sønn. Han blir oppdratt som broren til Ramses og arving til tronen.

Konflikt
De to guttene vokser opp i velstand, men når Moses finner ut om sin hebraiske fortid, kommer han i konflikt med broren, alt han skal arve og systemet som ligger bak. Han flykter fra byen og blir tilkalt av Gud. Han får oppgaven å være budbringer for det hebraiske folk og lede dem ut av Egypt, til landet der melk og honning flyter.

Historien er bare basert på Det gamle testamentet, og har mange aspekter i seg som ikke er hentet fra bibelen – blant annet fokuset på Moses sitt forhold til broren Ramses. Filmen er tilpasset et voksent publikum samtidig som den er godt egnet for barn også.

Amerikansk animasjonsfilm fra 1998 (7 år)
Originaltittel: The Prince of Egypt
Regi: Brenda Chapman, Steve Hickner og Simon Wells.
Norske stemmer: Håvard Bakke, Svein Tindberg og Benedicte Adrian
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97