Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. mai 2007 kl 22.50 Festnachspiel

Andsnes og Terfel i Festnachspiel

Anita Reinton Utgård er ny programleder sammen med veteran Arild Erikstad. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Anita Reinton Utgård er ny programleder sammen med veteran Arild Erikstad. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Anita Reinton Utgård er ny programleder i Festnachspiel fra Bergen. Sammen med veteran Arild Erikstad bringer hun oss nærmere inn på noen av kunstnerne som i disse dager inntar festspillbyen.

Alt er klart for sang, musisering og festspill-samtaler i Grieghallens foajé 25., 27. og 29. mai. Det vil også bli smakebiter fra festspill-aktivitetene gjennom reportasjer fra gateliv og utekonserter.

I sendingene får vi møte noen av de fremste utøverene, både fra festspillene og fra nattjazz.: Leif Ove Andsnes og Bryn Terfel kommer, og Live Marie Roggen er en av Nattjazz-musikerene. Andsnes er solist i Lutoslawskis klaverkonsert på festspillenes åpningskonsert. Dagen etter synger den walisiske barytonen Terfel sanger av både Schubert og Schuman -i tillegg til viser fra sitt hjemområde.

Årets Festpillmusiker og Kringlebotn
27. mai vil det bli middelaldermusikk i sendingene fra foajéen i Grieghallen. Trio Mediæval (sopranene Anna Maria Friman, Linn Andrea Fuglsethog Torunn Østrem Ossum, har høstet toppkritikker på begge sider av Atlanteren. De er årets Festspillmusiker. Oi-oi festivalen setter også i år sitt preg på byen og sendingen med sprelske og humoristiske innslag i byens gater og smau. Til slutt Nattjazzens musikere foajeen i Grieghallen.

Sopranen Solveig Kringlebotn er en av hovedgjestene under sendingen 29.mai. Hun holder konsert i Håkonshallen sammen med Det estiske filharmoniske kammerkor, hvor de fremfører sanger fra Garborg og Griegs Haugtussa. Til festnachspiel-sendingen er også sangeren Live Marie Roggen ventet.

Musikkprogram fra NRK Kultur (2007)
Programledere: Arild Erikstad og Anita Reinton Utgård
Prosjektleder: Anne Røthing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no