Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. november 2000 kl 20.10 Åpent hus

Åpent hus

NRK1 fredag 10. november kl 20.10
Åpent hus

Hva har irritert Mari Maurstad denne uken?

Hilde Hummelvoll har invitert skuespiller Mari Maurstad i studio på Marienlyst denne fredagen. Hva er det som har irritert og imponert Mari Maurstad denne uken? Skuespilleren får seg også en skikkelig overraskelse av Hilde og redaksjonen...

Det er flere spennende gjester i Åpent hus i kveld. Den prisbelønte fotografen Morten Krogvold er en av dem. Han er mest kjent for sine uttrykksfulle portretter. Krogvolds interesse for portrettfotografering ble vekket etter forfatteren Jens Bjørneboes død i 1976, da Krogvold innså at det ikke fantes noe skikkelig bildemateriale av denne mannen. Siden har flere av Norges og verdens kulturpersonligheter blitt festet til filmen, blant andre Liv Ullmann, Nelson Mandela, Luciano Pavarotti og Ferdinand Finne.

I forbindelse med Radioteatrets 50-årsjubileum laget Krogvold en stor fotoserie fra Radiohuset på Marienlyst. Disse bildene er utgitt i en bok ved navn \"Det Hvite Hus\".

Tiårets største popstjerne
Marie Fredriksson, en av det siste tiårets største popstjerner, får vi også møte i kveld. Sammen med Per Gessle utgjorde hun i mange år en av svensk musikks største salgssuksesser, Roxette. Fra debuthiten \"The Look\" i 1989 og til gruppen skilte lag i 1996 la de en imponerende hit-rekke og et titalls millioner solgte album bak seg. Det er beregnet at hitsingelen \"It Must Have Been Love\", kjent blant annet fra filmen \"Pretty Woman\", er blitt spilt over 3 millioner ganger på amerikansk radio, noe som tilsvarer en kontinuerlig spilletid på 24 år!

Marie Fredriksson, som har kommet med flere soloutgivelser etter oppløsningen av Roxette, har vist at hun også kan stå på egne ben.

Povl Dissing med Brazz Brothers og Øyvind \"Elg\" Elgsæter gjester også Hilde Hummelvolls studio i kveld.

NRK1 fredag kl 20.10

Egenprodusert underholdning
Programledere: Petter Nome, Hilde Hummelvoll, Jon Almås
Prosjektleder: Stina Greaker
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)