Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. oktober 2009 kl 21.25 Mysterier med George Gently

Mord eller selvmord?

George Gently (Martin Shaw) og assistenten Bacchus (Lee Ingleby) i tidsriktige kostymer klar til ny dyst. (Foto: Company Pictures for BBC1)
George Gently (Martin Shaw) og assistenten Bacchus (Lee Ingleby) i tidsriktige kostymer klar til ny dyst. (Foto: Company Pictures for BBC1)
Alle i den lille nord-engelske byen Rinton er sjokkert og fortørnet når eieren av den lokale møllen blir funnet hengende fra en takbjelke. Har Patrick Fuller tatt livet av seg, eller er det et mord?

Når den søte, blonde kontordamen forteller at det mangler penger fra safen, og det viser seg at tauet den døde hang i var knyttet til en vinsj, etterforsker Gently og hans uregjerlige makker Bacchus saken som et mord.

Snart dukker det flere mistenkelige affærer opp; svarte penger, sjalusi, politikk, og flere mord. Nok å sortere for den pålitelige og ordentlige etterforskeren. Bacchus derimot tar sjanser som sjefen hans ikke helt har sansen for.

Om serien
Vi er tilbake på 60-tallet i Storbritannia. I en tid der grensen mellom politi og kriminell kan virke mer og mer utydelig, er inspektør George Gently en person man aldri vil tvile på. Han har utrettelig jaktet på en rekke farlige gangstere, og hans rykte er uomtvistelig.

Serien om inspektør George Gently er basert på romanene til Alan Hunter. Hovedrollen spilles av Martin Shaw og Lee Ingleby spiller den lokale inspektør John Bacchus. Handlingen er lagt til Northumberland og Cunty Durham

Britisk kriminalserie fra 2007
Produksjon: Company Pictures for BBC One
Originaltittel: George Gently, series 2
Kveldens episode: Gently Through the Mill
I rollene: Martin Shaw, Lee Ingleby, Jill Halfpenny, Dean Logan og Sean Logan.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900