Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. april 2012 kl 21.30 Borgen

Under press på alle fronter


Birgittes regjering skal snart fremlegge sin store reform; "Felles Fremtid", som skal forhandles ferdig på et regjeringsseminar. Det oppstår uroligheter i arbeiderpartiet når Bjørn Marrot utsettes for hets i pressen. Birgitte er urolig for at et opprør ulmer i partiet og det blir kaos på regjeringsseminaret. Samtidig er hun under press på hjemmefronten, hvor Philip har fått ny kjæreste. Katrine dekker regjeringsseminaret for Laugesen som har en helt egen dagsorden.


Om serien
Dette er historien om det politiske spillet i Christiansborg i Danmark, og om de personlige konsekvenser som spillet har for de involverte parter, både på og rundt den politiske scenen.

Men "Borgen" handler ikke bare om den politiske makten; serien dreier seg også om makt som den styrende autoritet mellom mennesker, både i personlige, familiære og vanlige sosiale sammenhenger. For hvem bestemmer egentlig, og hvorfor bestemmer de?

I andre sesong møter vi Birgitte Nyborg, som er statsminister i Danmark. Kasper Juul er spindoktor for statsministeren, og Katrine Fønsmark er stjernejournalist i avisen "Ekspres".

Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen" (sesong 2)
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul).
Manus: Adam Price.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900