Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. august 2006 kl 19.55 Friidrett: Golden League fra Zürich

Første test for nykronede mestere

Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad er til stede på Letzigrund arena i Zürich. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad er til stede på Letzigrund arena i Zürich. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kun tre dager etter at EM i friidrett avsluttes i Göteborg, er det klart for Golden League i Zürich. Dette blir første anledning for ferske Europa-mestere til å måle krefter mot den øvrige verdenseliten.

Stevnet i Zürich er det fjerde av seks Golden League-konkurranser denne sesongen. Arrangørene forventer en stjernespekket deltagerliste med en rekke nye Europa-mestere og topputøvere fra resten av verden.

Ny arena
Det blir også siste gang det arrangeres konkurranse på tradisjonsrike Letzigrund arena. Anlegget skal rives og erstattes av en ny og hypermoderne stadion som forhåpentligvis blir en minst like flittig produsent av rekorder som den nåværende arenaen: Intet mindre enn 23 verdensrekorder, 58 sveitsiske rekorder og over 250 nasjonale rekorder har blitt satt i Zürich. Mange av de tidligere rekordholderne er ventet til stadion denne spesielle kvelden.

Stjerneklart
En rekke stjerner er allerede påmeldt til stevnet. Langdistansekongene Kenenisa Bekele, hinderløper Saif Saaeed Shaheen, 400-meterspesialist Jeremy Wariner, høydehopper Kajsa Bergqvist og sprinter Christine Arron er blant dem som stiller til start. Kanskje de får følge av noen norske Europa-mestere?

Direktesending fra NRK Sport (2006)
Kommentatorer: Karen-Marie Ellefsen, Lars Lystad og Dag Erik Pedersen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 77 51/92 01 55 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900