Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 19. august 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Tyrkia

På kryss og tvers i Tyrkia

Reiseleder Justine Shapiro reiser på kryss og tvers i Tyrkia.
Reiseleder Justine Shapiro reiser på kryss og tvers i Tyrkia.
Tradisjonelt, tyrkisk bad og svømmetur i Svartehavet er blant høydepunktene under reiseleder Justine Shapiros Tyrkia-reise.

Justines første store opplevelse er besøket ved Ephesus, der hun vandrer blant ruiner fra 700 før Kristus. Ephesus var en gang en mektig by i det Romerske riket. I dag fremstår det som et mekka for historieinteresserte reisende.

Cappadoccia står også på reiseprogrammet. I dette området holdt et av verdens første, kristne samfunn til.

Tyrkias spesielle beliggenhet mellom øst og vest, og dermed i skjæringspunktet mellom muslimsk og kristen kultur, gir landet en helt spesielt spennende historie, som særlig begeistrer den historieinteresserte Justine.

Om serien
"Lonely Planet" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte TV-programmene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

"Lonely Planet" er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. "Lonely Planet"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Fakta - innkjøpt
Originaltittel: Lonely Planet
Program 11 av 13
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 7853

Bilde:
Reiseleder Justine Shapiro reiser på kryss og tvers i Tyrkia.


LENKER
  • Lonely Planet