Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 8. juni 2005 kl 20.35 Lonely Planet: Paris

De skjønne kunsters Paris

Lonely Planet-reporteren Toby Amies i Paris. (Foto: Discovery Channel)
Lonely Planet-reporteren Toby Amies i Paris. (Foto: Discovery Channel)
Lonely Planet-reporteren Toby Amies hilser på et kunstnerkollektiv i Paris, besøker Europas største loppemarked , drar på byen med en av sosietetens dandyer, er innom Paris Film Festival og får musikk på øret fra vaskemaskiner og industrielt avfall av en avantgarde-komponist.

Gaspard Delanoe er en karismatisk leder av et kunstnerkollektiv i en nedlagt bank. Han viser Toby hva unge, kjempende samtidskunstnere kan få til.

Ute på Europas største loppemarked i Saint Ouen treffer Toby på fashion show-arrangøren Speed Yellow som tar ham med på motefotografering i en gammelt parisisk dansehall.

Sosietetsløven
Vel ute på byen treffer Toby på Emmanuel de Brantes som dissekerer pariserne og deres sosiale skikker. Han er en skikkelig dandy som vet hva chic betyr, og tar Toby med til byens beste barber og dessuten på fiiin middag. Så bærer det av gårde til Paris Film Festival.

Tidens musikk
Samtidskomponisten Jaques Remus demonstrerer for Toby at musikk kan være mer enn hva ørene fanger opp. Remus komponerer for vaskemaskiner, industrielt avfall m.m.

Til sist får Paris-visitten en "cool" avslutning med besøk hos verdensmesteren i is-skulpturering, Michele Amann.

Mer om serien
Lonely Planet har som motto å være den beste veiviseren til de beste byene. Svimlende Kuala Lumpur, utagerende natteliv i Sydney, afrodisisk vandring i Singapore, sensuell tango i Buenos Aires, snøstorm i New York City, santeria-ritualer i Havana, eksklusivt møte med Bollywoods for tiden største mannlige filmstjerne (Bombay) og de skjønne kunsters Paris. Alt dette og mye mer venter i verdens metropoler i Lonely Planet.

Britisk dokumentarserie i åtte deler (2003)
Originaltittel: Lonely Planet: Six Degrees: Bombay
Produsert av: Discovery Channel
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
LENKER
  • Les mer