Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. april 2001 kl 09.25 Drømmen om Narnia

Drømmen om Narnia (t)

NRK1 søndag 8. april kl 09.30
Drømmen om Narnia (2:6)

Møte med Dysterpytt
Den store og magiske løven Aslan har gitt Eustace og skolevenninnen Jill i oppdrag å finne kong Caspians bortkomne sønn, prins Rilian. Ugla Glitrefjær flyr de to barna til myrvrikkeren Dysterpytt, en merkelig figur.
Med Dysterpytt som en fornøyelig, men sørgmodig følgesvenn, legger de ut på en magisk, men farefull ferd mot nord for å finne Aslans annet tegn: Ruinene av en kjempeby. På veien blir de møtt av noen kjempestore figurer som kaster svære steiner mot dem. Fortvilt leter de etter et sted hvor de kan beskytte seg mot steinene...
Om serien
Forfatteren og Oxfordprofessoren Clive S. Lewis åpnet for første gang dørene til den fascinerende Narniaverdenen med boka \"The Lion, The Witch and the Wardrobe\" i 1950. Deretter fulgte \"Prins Caspian\" (1951), \"The Voyage of the Dawn Treader\" (1952) \"The Silver Chair\" (1953), \"The Horse and His Boy\" (1954), \"The Magician\'s Nephew\" (1955) og til slutt \"The Last Battle\" (1956). Med Narnia-seriens svimlende opplagstall ble Lewis etterkrigstidens bestselleforfatter for barn. Hans fargerike, vittige, engasjerende og framfor alt medmenneskelige fortellinger trollbandt leserne.

I serie III, som er basert på den 6. Narniaboken \"Sølvstolen\", er Narnia like magisk og full av overraskelser som tidligere. Det har gått mange år siden Lucy, Edmund, Eustace og kong Caspian var ute på sin farefulle ferd til det ytterste hav. Nå blir Eustace kalt tilbake til Narnia sammen med skolevenninnen Jill. Der sørger den gamle kong Caspian over tapet av sin egen sønn. Han vet ikke om han er i live eller er død. Den store og magiske løven Aslan gir de to skolebarna i oppdrag å finne den bortkomne prins Rilian.

NRK1 søndag kl 09.30
Tidligere sendt 25.4.97

BBC produksjon
Original tittel: Chronicles of Narnia
Serien er basert på C.S. Lewis\' sjette Narniabok, \"Sølvstolen\".
Regien er ved Alex Kirby.
I hovedrollene som Jill og Eustace møter vi Camilla Power og David Thwaites, og Tom Baker som Dysterpytt.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 anna-marie.normann@nrk.no)