Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. mai 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Revy-uenigheter

Kri, Randi og Thor øver på revyen. (Foto: Annelise Jackbo
Kri, Randi og Thor øver på revyen. (Foto: Annelise Jackbo
Deltakerne har hatt besøk av teaterregissør Marit Moum Aune, som påpekte viktigheten av en rød tråd i revyen. Dette har delt gjengen i to - noen av dem er enig med regissøren, andre ikke.

Dermed fortsetter diskusjonen om oppbyggingen av revyen. Kri er irritert og lei, og slett ikke opptatt av den røde tråden. Han hører til dem som mener det er andre ting som er viktigere.

Deltakerne har satt opp sin egen regigruppe, og de refuserer brutalt en tekst fra Solveig - noe som ikke er like populært hos alle.

Uten mat og drikke duger helten ikke, og midt oppi revyplanleggingen må det også spises! Men også matlaging skaper problemer, for på kjøkkenet krangler Eva og "Biggen" om brunsaus og ertestuing.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36