Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 2. oktober 2012 kl 21.30 Bokprogrammet

Vigdis Hjort, nobelkandidater og Torsken


Kampen mot EUs tredje postdirektiv? Kjedelig,ikke sant? Likevel påstår Vigdis Hjort i sin nye roman "Leve Posthornet" at nettopp dét kan gi et menneske livslysten tilbake.

Uten Vigdis Hjort hadde norsk litteratur definitivt vært mer blodfattig. Hun er kjent for å skrive utleverende bøker; tett opp til hennes eget liv. Overraskende er det derfor hun i høst kommer ut med en bok med tittelen "Leve Posthornet". Boken handler om en kommunikasjonsrådgiver i livskrise, som har fått i oppdrag å arbeide for Postkom, mot innføring av EUs tredjepostdirektiv. Og miraklet skjer. Ellinor, hovedpersonen, finner livsgleden igjen i arbeidet og i begeistringen for postmenn, postkasser, frimerker og brev. Dessuten dukker Søren Kierkegaard opp som en hjelper for Ellinor.

Se torsken, se torsken...
Den er kanskje født i Henningsvær, men ender på middagstallerkener verden over.

Torsken som lenge var Norges viktigste råvare og eksportartikkel, har endelig fått sin egen biografi. Journalist og forfatter Frank. A. Jenssen minner oss i boken "Torsken" om hva fisken har betydd for vårt land gjennom fire hundre år.

Nobelkandidater fra Syria og Sør-Korea
Spenningen stiger for om få dager vet vi hvem som er den heldige og verdige vinnerne av Nobelprisen i litteratur. Spekulasjonene går som vanlig på kjente og helt ukjent navn. Nå er det lenge siden prisen har gått østover på kloden og Bokprogrammet heier på to poeter, som begge har hatt tøffe liv.

Ko Un ble født i det som i dag heter Sør-Korea i 1933. Han skriver Zen-aktige dikt i bokform. Før han ble forfatter, var han buddhistmunk.

Adonis (Ali Ahmad Said Asbar) fra Syria er verdens største nålevende arabiske poet. Han fyller fotballstadioner med sine opplesninger. Han er en sylskarp intellektuell, som like gjerne refser den arabiske verden som den vestlige. Bokprogrammet traff begge nobelkandidatene på Lillehammer i vår.

Egenproduksjon 2012
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Programleder: Siss Vik
Presseansvarlig :Sarah Jordanson Fauske , Tlf: 41506747
TV-seere kan kontakte Publikumservice , 815 65 900