Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. juli 2013 kl 20.30 Spansk landsbyliv

Sylvias paradis


Bare et steinkast fra turiststrendene i Sør-Spania har Sylvia fra Nederland bygget opp en paradisisk hage med eksotiske frukttrær fra hele verden.

Sylvia er en av naboene til vår guide i "Spansk landsbyliv", Marlene Byrd. Hun tar oss med på en rundtur i Sylvias frodige jungel. Takket være mikroklimaet i dalen kan Sylvia dyrke eksotiske frukter som mango, bananer, litchi, stjernefrukt, papaya, guava, nøtter og flere ulike sitrusarter.

Sylvias andre lidenskap er eksotiske fugler. I store bur i hagen, omgitt av trær, driver hun med oppdrett av store fugler som tucaner og kakaduer.

Den store og unike hagen minner om en frodig jungel fra tropene. Marlene får mange nye smaksopplevelser på vandringen i Sylvia paradis.

Om serien
Rett innenfor turiststrendene på den spanske Solkysten ligger det frodig jordbruksland, daler med oliven- og mandellunder og fjell med en rik flora og fauna. Her møter vi europeere som har forlatt sine tidligere liv for å virkeliggjøre drømmer og livsprosjekter.

Vår reiseleder er Marlene Byrd, som har bakgrunn som radiomedarbeider, varietéartist og kakedesigner. I 30 år har hun og ektemannen Steven bodd på en finca (gård) i Andalucia. De siste årene har de drevet med et avlsprosjekt for å bevare den andalusiske kjempeeselrasen.

Marlene tar oss med på en reise som innbefatter besøk på fiestaer, alpakkaer, tropiske fugler, eksotiske frukter, vindyrking, helende aloe vera-planter, kastanjeinnhøsting, jakten på Spanias mest ekslusive sopp, mye god mat, frodig natur og gode samtaler under Andalusias sol.

"Spansk landsbyliv" er innspilt i Andalucia gjennom tre år, fra 2007 til 2011. Bak serien står den norske filmskaperen Svein Erik Larsen, som selv er bosatt i Spania.

Norsk dokumentarserie i 7 episoder
Produsert av Svein Erik Larsen, Selfilm (2012)
Distribuert av Klingfilm AS
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900