Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 9. august 2005 kl 23.05 Politiagentene

Stone får kvaler

Politiagent Oscar Stone er tilbake på jobb etter å ha blitt operert for kreft. I arbeidet med en narkotikasak, som involverer en prostituerte pike, får han samvittighetsnag. Stone begynner å tro at "åndene" straffer ham med kreft.

Prostituerte Lauren dukker opp helt fra det blå, og forlanger penger av Stone. For hva? Jo, fordi de to hadde sex sammen en gang i fortiden. Videre truer hun med å sladre på Stone.

Stone som befinner seg i en "post-operativ" tilstand, mener selv han nå blir straffet for sin tvilsomme oppførsel mot jenta.

Moralsk opprustning
Lauren setter Stone i forbindelse med politikeren Kranz som preker om moralsk opprustning, samtidig som han utveksler stjålne luksusbiler mot narkotika.

Stone kommer seg inn i banden som stjeler bilene og skal være med på det neste varpet sammen med Kranz’ håndgangne mann, Berman. Men underveis gjennomskuer Berman ham, og Stone får en pistol rettet mot tinningen.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57