Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. august 2011 kl 21.05 Vår aktive hjerne

Ditt eget og andres kroppsspråk

I kveld studerer Henrik Fexeus hvordan vi kan lese vårt eget og andres kropsspråk (Foto: SVT)
I kveld studerer Henrik Fexeus hvordan vi kan lese vårt eget og andres kropsspråk (Foto: SVT)
Ved hjelp av kroppen sender vi daglig ut en masse signaler som vi ikke alltid tenker på. Gjennom å observere og beherske denne ordløse kommunikasjonen, kan vi lære mye om hverandre.

I kveldens "Vår aktive hjerne" har Henrik Fexeus bedt inn en gruppe mennesker for å lære dem om sitt og andres kroppsspråk. Han vil se om de, etter bare en dags trening, kan bli så dyktige på kropsspråk at de kan avsløre en løgner.

Delfinkommunikasjon
Reporter Charles Franz treffer Susanne Adolfsson på Kolmårdens dyrepark. Hun forteller hvordan kroppsspråket spiller en sentral rolle i hennes hverdag som delfinpasser, og hvordan delfinenes kommunikasjon har forandret hennes kommunikasjon med mennesker.

Om serien
Igjen gjør programleder Henrik Fexeus seg klar til å utsette intetanende mennesker for en rekke psykologiske eksperiment koblet til vår hverdag.
Eksperimentene i programmet "Vår aktive hjerne" vekker mange spørsmål, men gir også mange svar om hva som styrer våre handlinger. Dette følges opp med dyptgående reportasjer og kommentarer fra psykologer og atferdseksperter.

Eksempler på tema i løpet av sesongen er selvhjelp, følelsen av ekstase, kroppsspråk, beslutningstaking og det ukjente.

Dette er sesong 2 i serien "Vår aktive hjerne", og den er på i alt åtte deler. Sesong 1 ble sendt på NRK2 første gang høsten 2008.

Sendt tidligere.

Svensk dokumentarserie
Originaltittel: Hjärnstorm, sesong 2
Programleder: Henrik Fexeus
Produsert av SVT
presse@nrk.no
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900