Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. juni 2002 kl 08.30 Sommermorgen

Seks nye fjes

Seks nye fjes i årets utgave av
Seks nye fjes i årets utgave av "Sommermorgen". F.v: Jon Henrik "Jonna" Støme, Anine Smith, Marianne Furevold, Anette Evensen, Christian Strand og Lise Marie Mørkved. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Det blir seks nye fjes å se i årets ”Sommermorgen” som har premiere i dag. Programlederne heter Anine Smith, Marianne Furevold, Jon Henrik ”Jonna” Støme, Lise Marie Mørkved, Christian Strand og Anette Evensen. De skal i fellesskap lede åpnings- og avslutningsprogrammet, mens de i løpet av sesongen har fått tildelt hver sine uker der de skal være programledere på egenhånd.

Årets ”Sommermorgen” varer en uke lenger enn i fjor, noe som betyr at vi kan våkne opp til lek og latter gjennom hele skoleferien. Det hele avsluttes søndag 18. august på Kalvøya med Barnas Kulturfestival. Totalt blir det 58 sendinger fra klokken 08.30 til 10.30 hver dag, inkludert lørdag og søndag.

Med filmer, konkurranser, interaktivitet, innsendte tegninger og brev, gjester, musikk og friske sommersprell lover redaksjonen en god start på dagen!

Programlederne
Anine Smith (23) er et helt nytt skudd på stammen i NRKs barneavdeling. Hun har etter videregående studert musikk og drama på folkehøgskole og i utlandet. Anine er den første som skal i ilden alene, og hun sitter ved roret fra og med mandag 24. juni, uke 26.

De flest barn vil nok kjenne igjen Marianne Furevold (30) fra NRK-programmene ”Stå opp!”, ”Boioioing” og ”Huset med det rare i” der hun har vært programleder. Hun er utdannet på LIPA, har jobbet mye med tv og film, og er den mest rutinert av de seks. Marianne skal hovedsakelig lede helgesendingene i uke 26 og 27.

Jon Henrik ”Jonna” Støme (23) er fersk i fjernsynssammenheng. Han har jobbet som komiker i halvannet år, og har den siste tiden vært tilknyttet Stand Up Norge. ”Jonna” har studert journalistikk og har erfaring fra radio. Hans uker som programleder i ”Sommermorgen” er 27 og 28.

Lise Marie Mørkved (21) er yngstemann på laget, men hun har likevel en god del tv-erfaring gjennom sin stilling som programleder i ”Kykelikokos”. Hun sier selv at humor er hennes sterkeste våpen, og det kommer til å vises når hun overtar som programleder i uke 29 og 30.

Christian Strand (22), ”Hotel Cæsar”s pikkolo, er også sanger med blant annet pophiten ”Maybe baby”. Christian har tidligere vært innom NRK, i ”Smørøyet”, ”Lilys butikk” og NRQ. Han skal lede ”Sommermorgen” i uke 31 og halve 32.

Anette Evensen (27) kommer fra P4 der hun har jobbet som reporter og produsent. Hun har musikklinje fra videregående, journalistutdanning og studier i kreativ kommunikasjon. Anette får ansvaret for sendingene i uke 32 og 33.

Filmer og serier
”Paddington”, ”Fias filmeri”, ”Mumfie”, ”Randi og Ronnys restaurant”, ”Tiny Toons” og ”Mummidalen” er blant filmene vi får se i løpet av sommeren. ”Sommermorgen” byr også på en populær svensk serie med navnet ”Den hvite steinen”. Den er på 13 episoder, og skal gå på lørdager og søndager de første sju ukene. Serien, som regnes som en av de beste barneserier som er laget, ble sendt første gang i 1975, og har siden vært svært etterspurt.

”Den hvite steinen” handler om en jente og en gutt som finner hverandre i en hemmelig lek. Gutten heter Hampus. Han er foreldreløs og bor hos sin onkel, en fattig skomaker. Skomakerfamilien flytter hele tiden, og Hampus kjenner seg ikke ordentlig hjemme hos dem. Derfor er han alltid ute og gjør fantestreker. Ofte blir han misforstått, noe som gjør alt til det verre.

Jenta heter Fia, og hun bor sammen med sin mor hos embedsmannen og hans ekle husholderske Malin. Fia er mobbeoffer fordi moren hennes er artist, et yrke man i den lille byen oppfatter som helt unødvendig.

Hampus og skomakerfamilien flytter til den lille byen der Fia bor, og etterhver blir han godt kjent med henne. Det vakreste Fia eier er en hvit stein, og den får Hampus svært lyst på.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert magasinsending
Programledere: Marianne Furevold, Christian Strand, Anine Smith, Jon Henrikk Støme, Anette Evensen og Lise Marie Mørkved.
Prosjektledere: Barbro Semmingsen, 23 04 92 17 og Ragnheidur Harvey, 23 04 90 61.
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10.

Bilder
1. Seks nye fjes i årets utgave av ”Sommermorgen”. F.v: Jon Henrik ”Jonna” Støme, Anine Smith, Marianne Furevold, Anette Evensen, Christian Strand og Lise Marie Mørkved. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Fra serien ”Den hvite steinen”: Fia og hennes hvite stein. (Foto: SVT)
3. Fra serien ”Den hvite steinen”: Fias mamma og husholdersken Malin. (Foto: SVT)
4. Fra serien ”Den hvite steinen”: Hampus (stående) leker med de andre barna i den lille byen. (Foto: SVT)