Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. april 2011 kl 17.30 Veien bort fra gatevolden

Perry vil starte på nytt


Per Kristian "Perry" Myklebost har satt seg et mål: Han skal bort fra gatevolden i Trondheim, og aldri mer sitte på glattcelle. Han finner hjelpen han trenger på kontaktsenteret 22B.

"Perry" har vært en av de såkalte "verstingene" for trondheimspolitiet. Etter mange voldsepisoder var han avstengt fra Trondheim sentrum en lang stund. Politiet hadde ordre om å kjøre ham vekk med en gang de så ham der.

I denne utgaven av "Åpen Himmel" blir vi med "Perry" når han gjør opp for seg i fengselet og ser framover mot et nytt liv. - Jeg er ikke så tøff som jeg har prøvd å være. Inni meg er jeg egentlig ei "lita pingle". Nå skal det være slutt med voldsepisodene, sier han.

Fikk hjelp
Han har tro på at ting skal ordne seg. Etter at han ble kjent med Salem menighets kontaktsenter 22B, og daglig leder Arne Christian Rokseth, har han fått den hjelpen han trengte.

- Jeg har sittet i varetekt utallige ganger. Etter at jeg ble kjent med Arne og 22B, har jeg gått rett hit etter å ha sluppet ut. Arne har hjulpet meg hele veien. Uten 22B hadde jeg nok sittet inne på en lengre dom. Jeg er glad jeg har dem, sier han.

- Det er ikke alltid jeg er sikker på at vi klarer å hjelpe. Men døra vår er i alle fall åpen hver dag. Vi ønsker å gi ungdommene en plass å komme til, en plass å høre til, bli sett og bekrefta, forteller Arne Christian Rokseth i 22B.

Drar vekk fra bråket
I dette programmet møter vi også "Perry" etter at han nesten har blitt innblandet i en ny voldsepisode. Nå er han imidlertid klar på hva han vil gjøre: Han tar første toget vekk fra Trondheim, for å komme seg unna. Et nytt liv er i gang.

Egenproduksjon 2011
Prosjektleder, NRK Temaredaksjonen: Magne Vik Bjørkøy, 73 88 12 00 dir. 73 88 15 86, mobil 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900