Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. juli 2000 kl 22.00 Kulturby 2000 - Brussel

Kulturby 2000 - Brussel (t)


NRK1 tirsdag 18. juli kl 22.00
Kulturby 2000 - Brüssel (3:8)

Brüssel - et intimt metropolis

Brüssel er Belgias hovedstad, og hjembyen til Manneken Pis, Breughel og Brel. I kveld er det denne byens tur til å bli presentert for sin kulturbystatus i serien \"Kulturby 2000\".

Brüssel blir presentert av radio- og tv-studenten Bruno, som etter endt utdannelse håper å gjøre en karriere innen radio. I kveldens program får vi se han i aksjon som tv-reporter, når han farter rundt i byen sin for å spørre både den tilfeldige mannen i gata samt kreative kjente belgiere, om hva de synes er spesielt med den belgiske hovedstaden.

En by i utvikling
I løpet av de siste 30 årene har Brüssel utviklet seg til å bli en svært kulturell, arbeidende og respektert by, og Bruno presenterer for seerne tre av innbyggerne som integrerer både byens fortid og framtid i sitt arbeid.

Willy Thomas er skuespiller, regissør og forfatter. Han lager produksjoner både på flamsk og fransk, der han alltid benytter seg av menneskene som bor i byen.
Barbara Vanderwee er arktitekt og gjør sitt beste for å få Brüssel og alle de arktitektoniske skattene byen har, åpnet opp og formidlet til resten av verden.

Lukas Vander Taelen er medlem i Europa-Parlamentet. Han mener Belgia er et svært viktig land i Europa, og at det trenger å utvikle seg videre i den samme trenden som byen begynte på med Verdensutstillingen i 1958. Alle tre er de mennesker som er fascinert av sin by, og i kveldens program forklarer de hvorfor.

Om serien
Eurovisjonen (EBU) har vært primus motor for produksjonen av denne tv-serien som én for én tar for seg de ni europeiske kulturbyene. Alle unntatt Reykjavik sa ja til å bidra, og i kveld er det Finlands kulturby, Helsinki. Til sammen blir det altså åtte programmer som har ett fellestrekk: én eller flere unge presenterer byen sin med alt det spennende som finnes der.
- EBU ville at programmene skulle ha en ung målgruppe, og da var det naturlig å la unge mennesker slippe til, sier Anne Magnussen, som har regissert programmet fra vår egen kulturby, Bergen.

NRK1 tirsdag kl 22.00

Bilde
1. Fra oppsetningen \"Un Garcon de Chez Very\" på Nationalteateret i Brüssel.
2. La Grand-Place i hjertet av den belgiske hovedstaden.

En belgisk produksjon
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18