Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. oktober 1999 kl 22.30 South Park

South Park (t)


NRK1 onsdag 6. oktober kl 22.30
South Park (4:13)

Bekymring for Stans hund

Stan er plutselig blitt den heldige eier av hunden Sparky, men alt er ikke som Stan vil. Det viser seg nemlig at Sparky nærer sterke følelser for det samme kjønn som sitt eget.
Det er tid for den store finalen i amerikansk fotball mellom South Park Cows og Middle Park Cowboys. Stan er den store helten på laget. Men superquarterbacken er ikke i form og har mistet lysten på å spille fotball etter oppdagelsen med Sparky.
Det gjør ikke saken bedre at onkel Jimbo og hans venn Ned har veddet store pengesummer på at Stan skal slå den gamle poengrekorden til South Park Cows.
Noe må gjøres, og når Sparky forsvinner, legger Stan ut på leting etter hunden sin. Letingen fører ham til Big Gay Al, en nokså underlig magisk venn som forklarer hele historien rundt det å være homoseksuell.
Kveldens episode har tittelen \"Big gay Al?s big gay boatride\".

Om serien
South Park er en tilsynelatende stille og fredelig liten by i Rocky Mountains der åtteåringene Stan, Cartman, Kenny og Kyle står sentralt. Rundt dem hersker kaoskreftene, men noen setter de også i gang selv.
På en normal dag i South Park, som nesten aldri forekommer, møter disse fire guttene hverandre på busstoppet for å ta skolebussen til skolen. På skolen underviser Mr. Garrison dem i dagens pensum, med hjelp fra sin hånddukke Mr. Hat. Når guttene trenger hjelp, er den afro-amerikanske kokken i skolens kantine til disposisjon.
Og guttene trenger all den hjelpen de kan få. I South Park kolliderer det naturlige og det overnaturlige i et eneste stort kaos. Utenomjordiske vesener turnerer i gatene, og plutselig dukker kjendiser opp ingenstedsfra. Dødelige afrikanske bier fyller luften, rare skapninger bosetter seg i trærne utenfor byen, og på toppen av alt er en aktiv vulkan, et sjømonster og en geningeniør med atskillig mer i sitt laboratorium enn lovlig er, stadig i fokus.
Midt oppe i alt dette må de fire guttene også komme seg gjennom sin egen oppvekst, og takle de vanlige problemene og utfordringene livet har å by på.
For Stan, Kenny, Cartman og Kyle er deres rare, men dog vakre by, normal. Det overnaturlige, det uvanlige, det gale og det usedvanlige, er bare tingene det innebærer å vokse opp i South Park.

NRK1 onsdag kl 22.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
Stan (blå lue) blir ertet av vennene Cartman, Kyle og Kenny fordi hunden hans er homo. (Foto: Comedy Central)

Produsert av Comedy Central
Kontaktperson NRK Underholdning: Niels Bierge, tlf 23 04 91 15
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18