Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 31. januar 2003 kl 23.45 Orientkanalen

På jakt etter norsk 17. mai-feiring

Harald virker noe betenkt før han skal kaste seg uti Colombo trafikken i en rød tuk-tuk. Med god grunn. (Foto: Fabula Media as)
Harald virker noe betenkt før han skal kaste seg uti Colombo trafikken i en rød tuk-tuk. Med god grunn. (Foto: Fabula Media as)
Det er 17.mai på Sri Lanka, og Harald og Nicolai er sikker på at det må finnes en norsk feiring, et eller annet sted i Colombo. De får lånt seg en tuk-tuk, trolig det farligste kjøretøyet som finnes i byen, men også det enkleste å ta seg fram med – om man kan å kjøre det.

Det er klart for siste program i serien ”Orientkanalen”, og i tillegg til at vi blir med Harald og Nicolai på jakt etter en norsk 17. mai-feiring på en tuk-tuk, får vi møte en annen trehjuls-sjåfør; hun er fra India der det slett ikke er vanlig at kvinner er sjåfører. Vi skal også innom Bibliomania, en forunderlig brukt-bokhandelen i Colombo. I tillegg møter vi små jentunger som har fulgt sine mødre inn i sex-industrien.

Om serien
Vi følger Fabula medias utsendte medarbeidere, Harald Rønneberg og Nicolai Nansen, som i tre uker reiste rundt på Sri Lanka sammen med et team fra Young Asia Television (YA-TV). I YA-TV jobber unge reportere som lager programmer om og for ungdom – om tema de selv er opptatt av.

I tillegg til å gi oss innblikk i forskjellige miljøer på Sri Lanka, presenterer Rønneberg og Nansen korte reportasjer som YA-TV har produsert. Reportasjene gir oss en helt spesiell beskrivelse av Asia fra unge asiateres ståsted. De kan handle om alt fra eldgamle skikker og brutale ofringer, via menneskerettigheter til kultur og musikk.

Produsert for NRK2 av Fabula media i samarbeid med YA-TV.
”Orientkanalen” er laget med støtte fra NORAD
Produsent: Sissel Thorsen
Kontaktpersoner: Gunilla Gaarder (23 04 93 64)
Pressekontakt: Hilde Ljøen(23 04 72 36).