Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 11. april 2001 kl 22.30 Drapsalarm

Drapsalarm (t)


NRK2 onsdag 11. april kl 22.30
Drapsalarm

En professors død

Professor Richard Worthington er berømt for sin medisinske forskning. Han får sjokk når han en dag oppdager at hans assistent Carl Tatum er blitt innesperret i et hvelv. Bare professorens sekretær kjenner låskoden for hvelvet.

Det blir en svare røre på laboratoriet som ender med at Tatum kommer ut av hvelvet i siste øyeblikk, mens professoren blir funnet drept. Mordvåpenet er en skrutrekker.

Etterforskerne Tessa og Steve står overfor en komplisert drapssak der det etter hvert viser seg å være mange mistenkte. Blant annet har alle ansatte ved laboratoriet hatt adgang til rommet der professor Worthington ble drept.

Som om ikke den foreliggende drapssaken er vanskelig nok for detektivene, så dukker det opp et nytt lik. Denne gangen er det en tidligere ansatt ved laboratoriet som blir funnet død. Hun har falt ut av et vindu - ved et uhell?

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.


NRK2 onsdag kl 22.30
Tidligere sendt NRK1 22.10.99

Australsk krimserie
Originaltittel: Murder Call
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott m.fl.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)