Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 31. desember 2003 kl 10.30 Små soldater

Farlig virkelighet

Christy (Kirsten Dunst) og Alan (Gregory Smith) blir dratt inn i en dramatisk virkelighet når actionfigurene de leker med blir levende.
Christy (Kirsten Dunst) og Alan (Gregory Smith) blir dratt inn i en dramatisk virkelighet når actionfigurene de leker med blir levende.
I den lille byen Winslow er livet rolig, folk er vennlige og actionfigurer er bare leketøy. Men det er bare ved første øyekast. Alan er vokst opp i en leketøysbutikk, og han finner ut at leker kan være akkurat like levende som på film.

Alan er en gutt som lett havner i bråk på skolen, men egentlig er han på vei til å skjerpe seg. En dag får han ansvaret for farens leketøysbutikk. Han får muligheten til å teste noen nye actionfigurer, og da begynner merkelige ting å skje.

En annen verden
Det viser seg at figurene fra The Commando Elite og The Gorgonites kan bli levende, og de to gruppene er bitre fiender. Alan og venninnen Christy blir kastet rett inn i dramatikken og blir nødt til å velge side i krigen som ledes av to skremmende ledere.

Troverdige figurer
Filmen blander live action med avansert data-teknologi, og den største utfordringen for produsentene var å få figurene til å se levende ut. Mye av de små soldatenes troverdighet skapes gjennom stemmene til kjente skuespillere som blant andre Tommy Lee Jones (Major Chip Hazard).

Amerikansk spillefilm fra 1998 (11 år)
Original tittel: Small Soldiers
Regi: Joe Dante
I rollene: Kirsten Dunst, Gregory Smith, Jay Mohr, Phil Hartmann og Kevin Dunn
Stemmer: Tommy Lee Jones, Frank Langella, Ernest Borgnine, Jim Brown, Bruce Dern og George Kennedy
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97