Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. april 2008 kl 19.55 Yum Yum med Noman

Vietnamesisk matpakke

I kveld lærer Noman Mubashir seg å lage vietnamesisk mat. (Foto: Petter Olden/NRK)
I kveld lærer Noman Mubashir seg å lage vietnamesisk mat. (Foto: Petter Olden/NRK)
Vietnameserne har en ting til felles med nordmenn. De elsker matpakke. I kveldens program bys det blant annet på et kreativt alternativ til den norske utgaven.

Noman er glad i vietnamesisk mat og blir svært fornøyd da Duc Mai-The kommer på besøk for å lære han mer om det vietnamesiske kjøkken.

På menyen står den vietnamesiske nasjonalsuppa pho, krystallvårruller fylt med reker, salat og glassnudler dyppet i fiskesaus og en versjon av vietnamesisk matpakke - fransk bagett fylt med kjøttdeig marinert i sitrongress og en dash Five-Spice.

Overraskende besøk
Da NRK-programleder Petter Nome dukker opp for å smake på maten Duc og Noman har laget, blir Duc virkelig vippet av pinnen.

Til daglig er Duc å finne på teaterscenen i Oslo, men på fritiden elsker han å trylle frem crossover-mat til sin familie. Litt vietnamesisk, litt kinesisk og litt norsk.

Om programmet
I "Yum yum med Noman" inviterer Noman Mubashir åtte hobbykokker, alle nordmenn med røtter i utlandet, hjem til sitt eget kjøkken for å lære seg å lage sine favorittretter fra bunnen av. Han får besøk av Alexandra fra Spania, Petros fra Hellas, Radouane fra Marokko, Joy Fra Thailand, Zeynep fra Tyrkia, Duc fra Vietnam, Lina fra Libanon og Lorina fra Pakistan.

Sammen lager de alt fra duftende tortilla, vårruller, nan og tzatziki til rykende varm thaisuppe, børek, cous cous og libanesiske meze-retter.

I hvert program dukker det dessuten opp en kjendis på overraskelsesbesøk for å spise middag sammen med Noman og hobbykokken. Her kan vi glede seerne med navn som Kristin Halvorsen, Erik Soler, Christian Strand, Fedon Lindberg, Mahmoud Maktabi og Petter Nome.

Egenprodusert underholdningsserie om mat i åtte deler (2007).
NRK Underholdning
Prosjektleder: Niels Bierge
Programleder: Noman Mubashir
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no