Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 18. august 2006 kl 19.30 Mat med Niklas

Niklas’ fristelser

Niklas Eksted tar fram grillen i
Niklas Eksted tar fram grillen i "Mat med Niklas". (Foto: Olof Rydén, SVT)
Den svenske tv-kokken Niklas Ekstedt byr på lekker og lettlaget grillmat. Det dreier seg om laks og svinefilet.

Til laksepakkene bruker han folie, og han fyller på med ditto sitron og urter. Det hele knytes igjen med hyssing. Svinefileten har Niklas latt ligge i aprikosmarinade. Han trer passende biter av den på spyd.

Hvordan får man fisken til å beholde saftigheten når den grilles? Og når har grillen kommet opp i riktig varme så kjøttet kan legges på? Niklas deler sine beste grilltips med oss.

Tilbehør
Til laksen lager han gresk salat og potetsalat med gressløk.

Desserten blir lett og fruktig, basert på melon som grilles på spyd og serveres med saften av presset pasjonsfrukt.

Mer om serien
I fjor gjorde Niklas Ekstedt sin første sesong som tv-kokk i Sveriges Television. Vi møter ham sammen med kjøkkenskriveren Sara W. Arén. Kokebokforfatteren Lisa F. Winbladh dukker opp, og reporteren Christer Lundberg bidrar med innslag om ulike matfenomener i Sverige. "Mat med Niklas" har sending hver uke resten av sommeren.

Svensk matserie (2005)
Originaltittel: Mat/Niklas
Produsert av: SVT/Nordvisjon/samproduksjon
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no