Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. juli 2006 kl 14.45 Gaz Bar Blues

Lavmælt familiedrama


"The Boss" (Serge Theriault) driver bensinstasjonen perfekt helt til sønnene svikter…
Kjærlig omtalt som "The Boss" av sine venner har mr. Brochu drevet service- og bensinstasjonen Champlain sammen med familien i over 15 år. Selv om hans kone er død for mange år siden og han selv lider av Parkinsons sykdom, klarer han å drive forretningen bra.

Det vil si – helt til sønnene til Mr. Brochu (Serge Theriault) begynner å få planer om å gjøre noe utenfor familiebedriften. Sønnen Rejean (Sebastien Delorme) drømmer om å bli fotograf, og drar av gårde til Tyskland når han får høre at Berlinmuren står for fall. Guy (Danny Gilmore) er mer interessert i å spille i et blues-band enn å stå ved bensinpumpene. Den yngste sønnen Alain (Maxime Dumontier) viser en viss interesse for å fortsette familietradisjonen, men siden han bare er 14 år, kan han ikke påta seg en voksen persons ansvar som jobben krever.

Om filmen
"Gaz Bar Blues" er regissøren Louis Belangers oppfølger til debutfilmen "Post Mortem". Filmen er en lavmælt dramakomedie fra arbeiderklassemiljø, som handler om menneskelige forhold, ansvarsfølelse og bindingen mellom far og sønn.

Kanadisk familiedrama (2003)
Originaltittel: "Gaz Bar Blues"
Med: Serge Theriault, Gilles Renaud, Sebastien Delorme, Danny Gilmore, Maxime Dumontier
Regi: Louis Belanger
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf. 23 04 74 83 / 98 87 50 78