Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. januar 2003 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Billigmatkjeden Lidl

Kari Asheim har vært i Finland for å finne ut mer om den tyske billigmatkjeden som trolig åpner sine første  butikker seg i Norge i år. (NRK-foto)
Kari Asheim har vært i Finland for å finne ut mer om den tyske billigmatkjeden som trolig åpner sine første butikker seg i Norge i år. (NRK-foto)
Til sommeren kommer trolig en av de største billigmatkjedene i Europa til å etablere seg i Norge. De norske matvarekjedene forbereder seg på beinhard konkurranse. Samtidig er tyske Lidl lukket og vil ikke si noe om planene sine eller butikkonseptet.

Den tyske billigmatkjeden har varer som er fra 10 til 60 prosent billigere enn hos konkurrentene. Lidl er allerede på plass med 26 butikker i Finland, og forbrukerinspektør Kari Asheim dro dit for å finne ut hva Lidl egentlig er, og hva det har gjort med dagligvaremarkedet der.

Oppussing til skyhøy pris
Da 85 år gamle Ingeborg Heyerdahl fra Oslo skulle flytte fra leiligheten hun har bodd i siden 1980, krevde utleieren at hun skulle pusse opp leiligheten for 360.000 kroner! En annen takst viste at leiligheten trengte oppussing til bare 15.000 kroner. FBI ser nærmere på saken.

Og Snorre Tønset følger opp saken fra forrige uke om kylling og bakterier.

Egenprodusert magasin fra Faktaavdelingen
Programledere: Elisabet Grøndahl, Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset, Håkon Haugsbø og Kari Asheim
Prosjektleder: Tove Austad
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36