Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. august 2007 kl 21.45 Lov og orden: New York

Doktor død

Goren (Vincent D’Onofrio) og Eames (Kathryn Erbe) løser en makaber sak i kveld. (Foto: Universal Pictures)
Goren (Vincent D’Onofrio) og Eames (Kathryn Erbe) løser en makaber sak i kveld. (Foto: Universal Pictures)
I New York er en eldre svart kvinne, som tilsynelatende døde av naturlige årsaker, i virkeligheten drept av legen hun går til. Oppdagelsen fører til at også en rekke andre pasienters død kommer i søkelyset.

Etterforskerne Goren og Eames blir satt på saken da noe tilstøter den ene datteren av den eldre kvinnen. Danielle står i opposisjon til sin søster i spørsmålet om kremeringen av moren. I motsetning til Janette vil hun at moren skal begraves, og at den 35 000 dollar dyre diamantringen moren alltid bærer på seg, skal følge henne i graven.

Under likskuet viser ringen seg å være borte. Danielle beskylder Janettes forlovede, Lawrence, for å ha rasket den til seg. Kort tid etter blir Danielle overkjørt og drept på hjørnet av Park Aveny og 108. gate.

Falsk ring
Goren og Eames foretar husundersøkelse hos den avdøde, de finner et foto av den dyre ringen og til sist en juvelboks som inneholder en ring. Den viser seg å være en forfalskning av den forsvunne originalen.

Døden på forskudd
Til sist henvender etterforskerne seg til dr. Lingard, avdødes lege. Av hans papirer framgår det at avdøde hadde betalt for sin egen kremering forskuddsvis, mot en rabatt. I den videre etterforskningen finner de ut at legen har overtalt en rekke andre eldre pasienter til å gjøre det samme. Pasienter som nå alle er døde…

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK2. 1

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe). D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og hans kollega som til vanlig er Alex Eames, utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: D.A.W.
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no