Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. november 2004 kl 19.30 Puls

Gode råd til besteforeldre

Det har aldri levd så mange besteforeldre i Norge som det gjør nå. De er følelsesmessig sterkt engasjert i sine barnebarn, og har mer kontakt med dem enn tidligere generasjoner har hatt. I kveldens Puls blir det gode råd om hvordan vi kan være gode besteforeldre.

Dagens besteforeldre er ganske ressurssterke og har relativt god helse, og de fleste får barnebarn når de er i 50- og 60-årene. – Besteforeldre har gått fra å være autoritetspersoner til å bli mer venn og kamerat med barnebarna, sier førsteamanuensis Oddbjørn Evenshaug ved Pedagogisk forskningsinstitutt ved Universitetet i Oslo.

Fra byrde til ressurs
- De, og andre eldre mennesker, har til alle tider blitt oppfattet som en byrde. Nå blir de mer sett på som en ressurs for familien, sier Evenshaug. – Dessuten har besteforeldre i dag mye mer kontakt med barnebarna sine enn man hadde i tidligere generasjoner. Det er en myte at det er blitt mindre kontakt mellom generasjonene enn det var før.

I kveldens Puls møter vi besteforeldrene Ragnhild og Sjur Malm i Lier, som får barnebarn på besøk.

Finn Skårderud svarer
Psykiater Finn Skårderud er i kveld på plass i studio for å svare på seernes spørsmål om psykisk helse. Etter selve fjernsynsprogrammet fortsetter han og Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider.

Om Puls
Anbjørg Sætre Håtun er programleder for helsemagasinet Puls. I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan seerne i høst få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse).

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.