Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 1. oktober 2001 kl 22.50 NRKs ishockeyspesial: Storhamar - Vålerenga

Møte mellom to erkerivaler

Øystein Ingdahl er programleder for Ishockeyspesial på NRK2. (NRK-foto: Ole Kaland)
Øystein Ingdahl er programleder for Ishockeyspesial på NRK2. (NRK-foto: Ole Kaland)
Forrige mandag åpnet Øystein Ingdahl og Jon Herwig Carlsen ballet med premieren av NRKs Ishockeyspesial. I kveld er det klart for en ny runde med opptak fra en av rundens kamper, samt nyhetsoppdateringer og gjester i studio.

Jon Herwig Carlsen var i premiereprogrammet på plass i Stjernehallen for å kommentere, men i dagens redigerte opptak er det erkerivalene Storhamar og Vålerenga som braker sammen. Kommentatoren befinner seg på Storhamars hjemmebane, Hamar OL-amfi, for å kommentere rivalenes første møte i årets sesong.

I fjorårssesongen var det Storhamar som trakk det lengste strået før finalespillet satte i gang. Vålerenga ble nummer to, sju poeng bak Storhamar. Men i sluttspillet var det Vålerenga som gikk seirende ut og ble norgesmestere etter å ha slått finalemotstander Frisk/Asker i tre kamper.

Totalt er det 10 lag med i eliteserien i hockey. Det som gjelder er å komme med til sluttspillet der norgesmesteren til slutt blir kåret. Lagene som blir nummer 1 og 2 etter de innledende rundene, der alle spiller mot alle, er direkte kvalifisert for semifinalespill, mens 3.,4.,5. og 6. plass spiller kvartfinale. De fire siste, 7,8,9 og 10, spiller om nedrykk mot de to beste fra 1. divisjon.

NRK TV-Sporten
Egenprodusert magasinsending
Programleder: Øystein Ingdahl
Kommentator: Jon Herwig Carlsen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
Øystein Ingdahl er programleder for Ishockeyspesial på NRK2. (NRK-foto: Ole Kaland)