Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. desember 2009 kl 22.35 Safari

Nakent selvportrett

Anne Katrine Dolvens spesielle selvportrett involverer nakenhet på toppen av et fjell i Lofoten. Foto: Kristin Rosenløw Eeg/NRK
Anne Katrine Dolvens spesielle selvportrett involverer nakenhet på toppen av et fjell i Lofoten. Foto: Kristin Rosenløw Eeg/NRK
Anne Katrine Dolven har laget et selvportrett der hun blant annet filmer seg selv, naken, på toppen av et fjell i Lofoten.

Kveldens Safari vies i sin helhet kunstneren Anne Katrine Dolven. Dolven har stor internasjonal suksess og er stilt ut i over 30 land rundt om i verden. I år har hun laget sitt første selvportrett etter at hun fant en gjenglemt filmrull i en skuff.

Konturer av hud
På filmen var det festet konturer av hud. Filmen ble tatt opp en vinterdag i 1989, da hun sto naken på en balkong rett ved grensen til Øst-Tyskland. Vakter med maskingevær bivånet det hele.

Døden som inspirasjon
I år, 20 år seinere, filmet hun seg selv naken i på toppen av et fjell i Lofoten. Disse filmene satt sammen ble ett selvportrett.

Vi er med Anne Katrine Dolven på en reise fra 1989 til i dag, og får høre hvorfor det var døden som gjorde at hun ble kunstner.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2009)
Programleder: Jeannette Platou
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand
Kontaktperson : Jade Josefine Nordahl, tlf. 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
Jade Josefine Nordahl