Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. juni 2009 kl 23.05 Slik er mødre

Den travle hverdagen

Barn, husarbeid, karriere, kjærlighet, vennskap og egne interesser kan være vanskelig å kombinere. (NRK-foto)
Barn, husarbeid, karriere, kjærlighet, vennskap og egne interesser kan være vanskelig å kombinere. (NRK-foto)
Den mye omtalte tidsklemma er tema i fjerde episode av serien om å bli mor. Å forene morsrollen med karriere og egne aktiviteter byr på utfordringer for mange.

I serien der profilerte danske kvinner forteller om det å bli mor, handler det om det vanskelige prosjektet å være en fantasisk mor og samtidig pleie karrieren, ha tid til venninner og egne interesser, holde seg slank og sprek og oppfylle kjærestens forventninger til sex og romantikk. Flere beskriver en hverdag preget av stress, plikter og søvnmangel.

Om serien
Med stor selvironi og morsomme anekdoter forteller kjente, danske kvinneprofiler om sitt livs største eventyr – å bli mor. Det handler ikke bare om søt forventning og grenseløs lykke, men like mye om usikkerhet, sinne, dårlig samvittighet og frustrasjoner. Resultatet er blitt et rørende og lærerikt portrett av en ny generasjon kvinner, som prøver å finne seg til rette i rollen som mor.

Gjennom seks episoder gir serien et innblikk i mødrenes opp- og nedturer. Det handler om å gå gravid, om selve fødselen og livet som nybakt mor. Om å forene arbeidsliv med morsrollen, om tidsklemma, parforhold, skilsmisse, om å være alene med barn og om å oppdra barn. En av de medvirkende forteller om sine opplevelser som enslig adoptant.

Blant de 15 medvirkende er "Nynne"-forfatteren Lotte Thorsen, skuespilleren Anne Louise Hassing (Ida i "Krøniken"), redaktør Tine Götzsche, livsstileksperten Christine Feldthaus og regissøren Hella Joof.

Serien ble vist på dansk tv (DR2) på nyåret 2008.

Dansk dokumentarserie i seks deler (2008)
Originaltittel: Sådan er mødre
Produksjon: Achtung Film
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer