Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 2. mai 2002 kl 19.30 Migrapolis

Ingen ensartet gruppe


  Valeria Criscione arbeider ved Internasjonalt Pressesenter. (Foto: NRK)
Valeria Criscione arbeider ved Internasjonalt Pressesenter. (Foto: NRK)
Journalistene i Norge er ikke den ensartede gruppen som man kan få inntrykk av ved å se på Dagsrevyen eller lese de store avisene. I Migrapolis denne uka møter vi journalister som har et annet utgangspunkt enn den norske gjennomsnittsjournalisten.

Satha Sri bruker en stor del av fritiden sin til å lage radio og fjernsyn for tamiler i Norge. Han er en av mange som jobber gratis og frivillig, fordi han synes det er viktig med programmer som tar opp tamilenes situasjon her i landet. Når reporter Mai Ba Hung treffer ham, holder han på med en radiodebatt der spørsmålet er om tamiler jobber for mye, og et tv-opptak der allergi blant tamiler i Norge er tema.

Internasjonalt Pressesenter
Valeria Criscione er en av over 40 utenlandske korrespondenter som arbeider ved Internasjonalt Pressesenter. Selv kommer hun fra USA, og skriver for The Financial Times. I likhet med de fleste av kollegene havnet hun her på grunn av kjærlighet til en nordmann. Reporter Karyn Bennet-Lund møter flere av korrespondentene på pressesenteret og under årsmøtet i Foreign Press Association. De fleste forteller at de setter pris på den selvstendigheten en slik stilling innebærer.

Journalist med minoritetsbakgrunn
Fortsatt er andelen journalister med minoritetsbakgrunn forsvinnende liten i de store, norske mediene. Hong Pham er et av unntakene. Hun kommer fra Moss, og har vietnamesiske foreldre. For tiden jobber hun i Dagsavisen mens hun tar det siste året ved Journalistutdanningen i Oslo. Tidligere var hun kulturredaktør i Moss Dagblad. Hun forteller reporter Rajan Chelliah at hun er opptatt av å synes i det norske medielandskapet – som en representant for unge mennesker med minoritetsbakgrunn.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra Østlandssendingen, NRK
Prosjektleder Kjetil Saugestad
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Valeria Criscione arbeider ved Internasjonalt Pressesenter. (Foto: NRK)