Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 6. oktober 2009 kl 19.55 "Den leiken den ville han sjå": Linefiskerne

Tusenvis av angler svære kveiter


"Leif Helge" på kveitefiske (Foto: NRK)
I Skrolsvik på Senja har linefiske etter kveite lange tradisjoner. Her har de gode kveitefeltene mellom Senja og Andøya gitt inntekt og velstand til den vesle bygda.

Odd Arne Stokmo drar ut på et tre dagers langt kveitetokt med båten "Leif Helge". Et tokt som starter med seifiske, for å skaffe ferskt agn til kveitelinene. Det gjelder å få opp noen av de mange 100-kilos kveitene som holder til her.

Med fabrikkskipet "Atlantic" i Norskehavet
I Ålesund gjøres autolinebåten "Atlantic" klar til et 7 uker langt fiske etter lange og brosme. Om bord er det en beinhard jobb de to månedene karene er på havet med døgnkontinuerlig drift. Liner med hele 20.000 angler settes to ganger i døgnet for å skaffe råstoff til filetfabrikken og fryseriet om bord.


Om serien
Langs hele Norges kyst arbeider fiskerne i storm og stille, på fine, varme sommerdager og på sure, kalde vinterdager. Hvert program i denne serien på åtte tar for seg en spesiell type fiskere: Kystfiskerne, hvalfangerne, linefiskerne, teinefiskerne, havfiskerne, ferskvannsfiskerne, fritidsfiskerne og sildefiskerne.

NRK har gjort opptak av et 30-talls båter på jakt etter like mange fiskeslag for å vise omfanget og variasjonene i Norges viktigste næringsvirksomhet.

Programleder Dag Lindebjerg tar oss med til Varangerfjorden, via Senja, Vestfjorden og Smøla, til Atlanterhavet og Nordsjøen. NRK-teamet filmet i all slags vær; fra orkan vest for Irland på kolmulefiske, til midnattssol på havblank fjord vest for Senja. Dette er et usminket og realistisk bilde av fiskernes hverdag.


Egenproduksjon fra NRK Hordaland
Programleder Dag Lindebjerg, 951 52 278
Pressekontakt: Sidsel Mundal414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no