Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. september 2004 kl 21.35 Sopranos

Rykteflom splitter familien

Adriana da Cerva (Drea de Matteo) får fysiologiske stresslidelser av å leve et dobbeltliv. Den ekstra oppmerksomheten fra Tony gjør det enda vanskeligere. (Foto: HBO)
Adriana da Cerva (Drea de Matteo) får fysiologiske stresslidelser av å leve et dobbeltliv. Den ekstra oppmerksomheten fra Tony gjør det enda vanskeligere. (Foto: HBO)
Adriana merker det på kroppen at livet som politiinformant ikke er lett. Hun får problemer med magen. Det blir ikke lettere når Tony viser mer enn vanlig omtanke for henne, og når de havner i en bilulykke begynner ryktene å gå.

Under en biltur med politikontakten Sanseverino får Adriana akutte mageproblemer. Doktoren mistenker at det skyldes stress, noe Adrianas forlovede Christopher ikke skjønner noe av. Han er fremdeles lykkelig uvitende om at hun er informant for politiet.

Tony sjarmeres av Adriana
Nyskilte Tony har begynt å vanke på Adrianas nattklubb. En kveld tar de kokain sammen, og det oppstår et intimt øyeblikk som beleilig nok blir avbrutt når det banker på døren.

Tony blir såpass skremt over sine følelser overfor Adriana at han oppsøker psykiateren Dr. Melfi. Hun mener at Tonys bekymring over episoden viser at han har utviklet seg i riktig retning, og at han er i ferd med å gjennomgå en sunn prosess. Tony føler seg ikke like overbevist.

Christopher vil hevne seg på Tony
Noen kvelder senere tilbyr Tony seg å kjøre Adriana hjem etter en lang dag på jobb. De ombestemmer seg, og legger ut på en lengre kjøretur for å få tak i stoff. Underveis skjer det en ulykke. Tony er uskadet, mens Adriana får noen småskader.

Verre er det med ryktene som oppstår, rykter om at de var i ferd med å være utro. Når Christopher hører om dem, blir han rasende. Han tror ikke på Adrianas forsikringer om at ingenting hendte, og etter å ha kastet henne ut, bestemmer han seg for å konfrontere Tony. Hva skjer når Christopher drikker seg til mot og stormer inn for å ta Tony?

Om serien
Sopranos er en av de siste tiårenes største tv-suksesser. Serien har vunnet flerfoldige priser, og fikk seneste i juli 2004 hele 20 nominasjoner til tv-bransjens svar på "Oscar" - "Emmy".

Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han har hatt mindre hell med den siste tiden. Kona Carmela har flyttet ut, og sønnen A. J. bor sammen med henne. Søsteren Janice er et stadig irrritasjonsmoment, så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2002)
Originaltittel: The Sopranos
Episodetittel: Irregular Around the Margins
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Christopher Moltisanti (Michael Imperioli), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr).
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,