Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. juli 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Blant ulv og sau på Langedrag

En av leirskoleelevene har vunnet en premie: Kos med en ulvevalp. (Foto: Arne Nævra)
En av leirskoleelevene har vunnet en premie: Kos med en ulvevalp. (Foto: Arne Nævra)
Hver uke kommer det en ny gruppe forventningsfulle 12-åringer til Langedrag Naturpark. I kveld skal vi følge noen av dem og oppleve høydepunkter i oppholdet.

For mange er leirskolen deres første lengre opphold hjemmefra. Det er derfor med en blanding av fryd og sommerfugler i magen de kjører inn mellom stabburene og inn på tunet.

Nærkontakt med dyr
Det første møtet med dyrene er et av høydepunktene for elevene og noe de har gledet seg til lenge. Det er mange som ikke har møtt store dyr som kuer og hester – og langt mindre sittet oppå et slikt dyr tidligere.

I kveld får vi oppleve 12-åringenes skrekkblandete fryd over ridekunster på hesteryggen, deres begeistring over nærkontakt med ulver og gauper og få et gløtt inn i noen av ungdommenes liv på leirskolen.

Ulv og hest
Vi skal også bli med på ID-merking av ulvevalpene, og det skal vise seg at dette ikke blir noen lett oppgave!

Noen lett oppgave er det heller ikke Marie står overfor; hun skal lære kunsten å kjøre to-spann for første gang. Men hun har fått en av de beste læremestrene hun kunne tenke seg: en kjent hestekar fra Ungarn!

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.

Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36


LENKER
  • Les mer 
  • Langedrag naturpark 
  • Vi på Langedrag 
  • Naturbilder