Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 10. desember 2004 kl 21.30 Skolen

Karakterene på Aker skole

Rektor (Trond Brænne) foreslår karakterjuks. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Rektor (Trond Brænne) foreslår karakterjuks. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Rektor Dag er på BI-kurs for å lære om branding og det å markedsføre sin egne skole. Han blir svært inspirert av kurset og kommer tilbake med forslag om at Aker skole trenger et slagord som han har klart allerede. I tillegg antyder han at alle lærerne bør oppjustere karakterene et lite hakk for å holde tritt med de andre skolene.

Akkurat det blir ikke særlig godt mottatt, og de andre lærerne mener at det er ren juks. Men rektor avslører at alle de andre skolene gjør det, så hvorfor ikke Aker også!

Anneli og Lasse har endelig bestemt seg for at de skal avsløre forholdet sitt for Ingrid. Ingrid er svært nervøs for å møte farens nye kjæreste, og det blir som ventet en stor overraskelse for henne at det er klasseforstanderen som er farens nye venninne.

Cecilia skal holde bursdagsselskap med naboene, men det blir dessverre ikke som planlagt.

Om serien
Aker skole sliter i motbakke, og det krever at alle tar i et tak for å bedre forholdene – så vel lærere som elever.

Vi møter tre unge lærere og deres noe resignerte rektor som alle har et hektisk liv der jobb, familie og venner skal skjøttes. De vil helst gjøre gode ting for alle, men tiden strekker ikke alltid til. De har problemer, sorger og gleder som de fleste kan kjenne seg igjen i.

Dagens skole er kanskje den arenaen i Norge som best gjenspeiler samfunnets og samtidens etiske, kulturelle og politiske konflikter. Derfor er et skolemiljø valgt som ramme for handlingen i serie.

- Vi vil fortelle engasjerende historier fra skolehverdagen. Selv om Aker skole sliter og bærer på tragiske historier, er det viktig å få frem at her også finnes masse humor. Akkurat slik det er i virkeligheten, sier prosjektleder Folke Gravklev.

Skolen er høstens storsatsing fra NRK Drama, og er på totalt 18 episoder.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Drama
Med: Trond Brænne, Gjertrud Jynge, Robert Skjærstad, Agnes Kittelsen, Fridtjov Såheim, Cecilie Mosli og Anne Marit Jacobsen
Skapt av: Heidi Linde, Margareth Kåset, Thomas Seeberg Torjussen, Lasse Nederhoed og Jan Strande Ødegårdstuen.
Prosjektleder: Folke Gravklev
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10


LENKER
  • Les mer