Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. mars 2003 kl 18.00 Gnottene

Tander forsvinner

Tander gjemmer seg så godt at ingen finner ham. (Foto: Espen Røst)
Tander gjemmer seg så godt at ingen finner ham. (Foto: Espen Røst)
En uskyldig lek med gjemsel i gnottehulen blir plutselig fullt alvor. Gnottene finner ikke igjen vesle Tander.

Gnottene leker og har det moro i gnottehulen en stund. Men så blir Kaisa litt sur fordi hun mener det er så få plasser å gjemme seg i inne i hulen. Sampler gir henne lov til å ta med seg Tander til en av hulegangene og gjemme seg der. Men de må love å være forsiktige, for det er ganske farlig å gå der.

Stella finner Kaisa i en av hulegangene, men da de kommer opp igjen, er Tander borte. De begynner å rope på ham og går tilbake for å lete. Men han er ikke å se noe sted…

Nå tar Gnottene en pause til høsten. Totalt har serien hatt et gjennomsnittlig seertall på 440 000. Det betyr at 32% av alle barn i Norge har fulgt med på Gnottene. Markedsandelen til Gnottene har vært på 94% blant barn mellom 3 og 11 år.

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen gjennom blant annet gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned – gnulebrevet - der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre. Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de "gnottastikk" til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364, evt. Nordmagi ved Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48,