Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. november 2008 kl 20.15 Den syngende bydelen

Ildprøven

Koret sliter med å få tonene til å sitte. F.v. Inger Johanne, Britt og Wenche. Bak: Johan-Martin, Cato og Simen. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Koret sliter med å få tonene til å sitte. F.v. Inger Johanne, Britt og Wenche. Bak: Johan-Martin, Cato og Simen. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Det er bare få uker igjen til den planlagte konserten med Oslo Filharmoniske Orkester. I tillegg til at det er mye fravær, går øvelsene tregere enn noensinne. Kan en bydelskonsert få koret til å forstå alvoret i situasjonen?

Det tror i alle fall dirigent Øystein Fevang. Han er oppriktig bekymret for om han vil kunne gjøre koret godt nok til å opptre i Oslo Konserthus, og bestemmer seg for å arrangere en mindre konsert i forkant for å skjerpe gjengen.

Låter surt
Siste øving før bydelskonserten går imidlertid ikke helt som Øystein hadde håpet. Det låter surt, og det er svært lite som sitter.

Planen var at bydelskonserten skulle gi koret den tryggheten de trenger i forhold den store julekonserten, men nå kan det se ut som den virker mot sin hensikt…

Om "Den syngende bydelen"
I dokumentarserien "Den syngende bydelen" har dirigent Øystein Fevang fått følgende utfordring: Han skal lage et kor ut av en gruppe vanlige mennesker bosatt på Stovner i Oslo. Og - om bare tre måneder skal koret opptre i Oslo Konserthus på den tradisjonelle julekonserten til Oslo Filharmoniske Orkester. Vil de være klare?

I løpet av seks episoder blir vi kjent med de 45 personene som utgjør koret. Det er mennesker med helt ulike bakgrunner og fra forskjellige kulturer. Alderen på kormedlemmene varierer fra 17 til 82 år.

Dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: NRK Fakta (2007)
Prosjektleder: Chris Foss, chris.foss@nrk.no, 23 04 94 62 - 911 66 031,
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900