Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 29. juli 2003 kl 19.55 Rundt neste sving

Seterbygd i særklasse

Andreas Lunnan avslutter sin rundtur i Vingelen i Tolga. (Foto: Erik Bull, NRK)
Andreas Lunnan avslutter sin rundtur i Vingelen i Tolga. (Foto: Erik Bull, NRK)
Andreas Lunnan er kommet til veis ende i sin rundreise, og siste stopp er Vingelen i Tolga. Folk her er kjent for sin byggekultur og evne til å ivareta tradisjonene. Det er ei seterbygd i særklasse med et spill levende fjellmiljø fra St. Hans til sent i august.

Mellom øktene trakterer setertausene fela, og nede i bygda satser Liv og Ola for fulle mugger på gårdsysteriet sitt. Åshild er vertskap i bua med det rare i, og utenfor veggen får hun blomstene til å trives i 800 meters høyde over havet.

I østre del av Tolga bor tusenkunstneren Jens Nygård, skiskytterveteran og felespiller i gammeldansorkestret Dalakopa. Vi slår følge med den fargerike musikkgruppa på besøk hos Jens i Øversjødalen.

Om serien
For tredje sommer på rad tanker Andreas Lunnan opp sin gule scooter for å finne ut hva som skjuler seg bak tusenvis av svinger i distrikts-Norge. Denne gangen legger han ut på en ekspedisjon langs 62. breddegrad med ett program fra Oppland, to fra Romsdalen og tre fra Hedmark.

- Også i år kan jeg garantere møter med en rekke spennende personer som ser lyst på livet og trives i hverdag og fest, sier en reisefebril programleder. - Vi satser på å formidle den atmosfæren som råder ved utgangen av neste sving, og regner med å kunne servere kjærkomne porsjoner med sommerhumør, sier Andreas Lunnan.

Egenproduksjon ved Program Riks
Prosjektleder: Jan Ottar Bjørklund, e-post: jan.ottar.bjorklund@nrk.no
Presse: Erik Bull, mob 99599760/tlf.73 88 16 61, e-post: