Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 7. januar 1999 kl 22.30 Dr. Bliss

Dr. Bliss (t)

NRK2 torsdag 7. januar kl 22.30
Dr. Bliss (3:5)

Zoe \"ser\" et drap

Dr. Sam Bliss\' datter Zoe (Sarah Smart) er i sjokktilstand etter å ha vært vitne til at en jente blir drept av gjentatte knivstikk på et tog.
Sam Bliss melder fra til politiet, men de kan ikke finne noe bevis for at det skal ha skjedd noe knivdrap på et tog.

Zoe blir svært forvirret over denne konklusjonen, og begynner å frykte at det har rablet for henne. Men 24 timer senere skjer et mord akkurat på samme måte som hun har beskrevet. Og Sam Bliss blir tvunget til å vurdere om dette kan ha vært en paranormal hendelse, siden han ikke kan finne noen vitenskapelig forklaring.

Om serien
Simon Shepherd, som mange vil huske fra \"Landsbylegane\", spiller Dr. Sam Bliss i den nye britiske dramaserien på NRK2. Dr. Bliss er en av landets ledende immunologer. For tiden arbeider han med å utvikle en vaksine mot en spesielt farlige type malaria. Og han prøver å finne en kur for forkjølelse. Dessuten har han sitt eget radioprogram. Men hans naturlige nysgjerrighet og utforskende intellekt fører han ofte ut av laboratoriet ved universitetet i Cambridge og inn på andre gåtefulle, noen ganger skremmende, veier.

Siden hans kone døde av Huntingtons sykdom har Sam Bliss oppdratt sine to tenåringsdøtre Zoe (Sarah Smart) og Louise (Zoe Hart) alene.
Forskningsassistenten Dr. Melanie Kilpatrick (Sian Webber) kommer til å spille en viktig rolle for ham både på jobben og privat.

Ideen til tv- serien \"Dr. Bliss\" stammer fra Michael Stewarts romaner fra forskermiljø. Manus til serien er skrevet av Simon Eden, Charles Brent og Richard McBrien. Regien er ved Simon Shore, Chrispin Reece og Richard Standeven. \"Dr. Bliss\" hadde ti millioner seere da den ble vist i Storbritannia.

NRK2 onsdag kl 22.30

Bilde (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
Dr. Sam Bliss (Simon Shepherd) opplever i kveldens episode noe som han ikke kan finne noen vitenskapelig forklaring på.

Britisk dramaserie i fem deler
Originaltittel: Bliss
I hovedrollene: Simon Shepherd og Sian Webber

Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41