Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 2. mai 2004 kl 20.10 Top Gear - Tut og kjør!

Daff japaner, takløs moro

Disse tre herrene er veldig glade i biler. Programleder Jeremy Clarkson til høyre. (Foto: BBC)
Disse tre herrene er veldig glade i biler. Programleder Jeremy Clarkson til høyre. (Foto: BBC)
Jeremy Clarkson og hans venner ser seg nødt til teste Nissans nyeste forsøk på en sportsbil. Dommen er nådeløs. De synes det er atskillig mer moro med alle de nye kabrioletene som er kommet på markedet.

For snaue 40 år siden lanserte Nissan, som da het Datsun, sportsmodellen 240Z. Den fikk mye fortjent ros, mens nyere modeller fikk mye skjenn. Nå prøver Nissan seg med nok en avart: 350Z. Den er designet av en indiskættet engelskmann, har fransk motor og er produsert i California. Det internasjonale samarbeidet har ikke vært vellykket, og Jeremy Clarkson drømmer seg heller tilbake til 60-tallet.

Vind i håret
Det er et uforståelig faktum at engelskmenn kjøper flere kabrioleter enn franskmenn, italienere og spanjoler til sammen. Kanskje det er drømmen om Den ene regnfrie kjøreturen, en slags erkebritisk optimisme, som er årsaken. Uansett, med så mange takløse biler på de britiske veiene må programskaperne naturligvis teste et utvalg modeller. Tyskerne stiller med Volkswagen Boble, Audi A4 og Mercedes CLK, Japan med Daihatsu Copen og Frankrike med Citröen Spider.

Til slutt blir det en titt på Alfa Romeos nye sportsbil, 147 GTA. Med 250 hester under panseret bør man kunne få opp dampen, men er den god å kjøre?


Innkjøpt serie fra BBC .
Programleder: Jeremy Clarkson
Produsent: Peter McCann
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)