Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 31. oktober 2000 kl 17.05 Ettermiddags-tv

Ettermiddags tv


NRK1 tirsdag 31. oktober kl 17.05
Ettermiddags-tv

Boaslanger på besøk

Denne uken er det Mette Janson som er programleder i Ettermiddags-TV. Hun kan by på mange spennende innslag om alt fra boaslanger til teater, bøker, musikk, design og matlaging.

Tirsdag
Hvor mange kunne tenke seg å kose med en boaslange på godt over to meter? Stein Ramberg har hele tre boaslanger i sitt hjem, og to av dem har vannskrekk! Han stiller opp i studio med én av slangene, og også veterinær Bergljot Børresen kommer for å fortelle om våre buktende venner.

Gruppa Spinnvill er ukens utfordrer til Norsktoppen. Øystein Sunde har produsert gruppas debutplate, og resultatet kan du både se og høre tirsdag.

Riksteateret hadde 50-årsjubileum i fjor, og Ettermiddags-tv har vært i arkivet og hentet fram \"Riksteateret på turné\" fra 1950. I denne forbindelse kommer Riksteatersveteranen Marit Bolling i studio, nå aktuell som stand-in for Wenche Foss i \"My Fair Lady\".

Forfatteren Toril Brekke skildrer i sin nye bok \"Enkenes paradis\" hva man kan gjøre når ektefellen dør. Mette Janson inviterer både henne og Elsa Lystad for å snakket om dette temaet.

Onsdag
Alle som har sans for musettetrekkspill, tango, Django Reinhardt eller våre europeiske musikkrøtter generelt, vil elske den norske duoen Bal Musette som spiller i dag.

Stein Ørnhøi er først og fremst kjent som politiker, men i dag snakker han om den kjente sauesykdommen mædi! Ettermiddags-tv har dykket i arkivet og funnet fram Ørnhøis legendariske tv- program.

Han er maler, musiker og miljøbevisst. Designeren Peter Opsvik er likevel mest kjent for sine utradisjonelle møbler. Bevegelse er nøkkelordet for Opsvik, og du møter ham i studio. Han er i disse dager representert på \"Form 2000\" - utstillingen som tar pulsen på norsk design.

Intimteateret ved Merete Skavlan og Gerhard Knoop hadde forrige uke premiere på Bjørg Viks stykke \"Hva kvinner tilgir?\" Intimteateret har 10- årsjubileum i år, og nå sier de to takk for seg og legger ned teatret. Mette Janson har invitert dem til studio.

Torsdag
Det blir mye musikk denne dagen. Jacob von der Lippe er fiolinmaker, men bygger også celloer og bratsjer. Han er 25 år med utdannelse fra Italia. Foruten Jacob er det kun én bygger til i Norge.
.
Vår internasjonale operastjerne Solveig Kringlebotn er hjemom en tur og kommer til Ettermiddags-tv. På to sesonger skal hun ha ikke mindre enn fire hovedroller ved Metropolitan, verdens ledende operahus. Ikke siden Kirsten Flagstad herjet scenen på 30- og 40-tallet har en norsk sanger opplevd maken.

Søndag er det Allehelgens dag, og hva passer bedre enn en god, gammeldags lammefrikassé? Informasjonsleder for Opplysningskontoret for kjøtt kommer for å gi oss oppskriften.

NRK1 tirsdag, onsdag og torsdag kl 17.00

Egenproduksjon fra Underholdningsavdelingen
Programledere: Mette Janson og Andreas Lunnan
Prosjektledere: Lisbeth Larsen Roås og Wenche Solum
Internettside: http://www.nrk.no/ettermiddags-tv/
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Mette Janson byr blant annet på boaslanger i denne ukens Ettermiddags-tv. (NRK-foto: Ole Kaland)