Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. juli 2006 kl 19.30 Ut i naturen: Grønn glede

Hage for den som glemmer å vanne

Mette og Dag koser seg med sukkulenter (Foto: Jan Ingar Hansen, NRK)
Mette og Dag koser seg med sukkulenter (Foto: Jan Ingar Hansen, NRK)
Sukkulenter er løsningen for den som har en balkong med tak. De er som kaktusen og trenger nesten aldri vann. Er du skikkelig lat, så kan det holde å vanne hvert halvår.

Sukkulentene må ikke plasseres slik at regnvann kommer oppi potter og kar. De har lettere for å drukne enn å tørste i hjel.

Du ser lett når du trenger å ta fram vannkanna. Sukkulentene blir litt "slappe i fisken" og rynkete i "huden". Da er det på tide å vanne – men ikke mye. Som kamelen lagrer den vann i bladene sine, så den har litt på lur.

Inn om høsten
Når høsten kommer, må sukkulentene inn. Eneste sikre unntaket er takløken, den kan stå ute hele året. Sukkulenter finnes for øvrig i et utall ulike former og farger. Noen blomstrer, andre er bare grønne. De passer fint til å plante sammen i en litt lav og flat potte. Strø gjerne sand, grus, fine steiner eller lecakuler oppå jorden. Da kommer planten enda mer til sin rett.

I dette programmet lager snekker Ola en stige med brede trinn som egner seg som trapp til blomsterpotter. Her kommer blomstene fint fram, uten at man har brukt opp for mye av den lille gulvflaten en balkong har å by på.

Om serien
Årets serie "Grønn glede" er den femte i rekken. Ti tirsdager i løpet av våren og sommeren skal programleder Mette Stensholt Schau og hennes faste gartner Dag Arneson endevende alt fra en takhage i Bergen til den minste rekkehushage.

- Årets serie er veldig variert, som den jo pleier å være. Hage kan være så mangt, sier Mette. Programmene blir jo laget etter hvert, så det er ikke alltid helt klart hvordan hvert program blir. Men vi har en plan, forsikrer hun.

Hageprogram fra Naturredaksjonen, Program riks Bergen
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside: