Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 5. september 2005 kl 20.55 Svarte orm

Sorte orms music hall

Rowan Atkinson fillerister engelsk historie, for tiden med en parodi på første verdenskrig på NRK2. (Foto: BBC)
Rowan Atkinson fillerister engelsk historie, for tiden med en parodi på første verdenskrig på NRK2. (Foto: BBC)
"Ikke siden Olaf den hårete – høvdingen over alle vikinger – feilaktig bestilte 80 000 kamphjelmer med hornene inn, er en krig blitt utkjempet så slett!" utbryter Sorte orm. Han ligger i skyttergraven under første verdenskrig. I ukens episode får han et tilbud om å komme seg tilbake til London.

Sorte orm blir spurt om han kan stable noen music hall-numre på bena. Hærledelsen vil gjerne ha en konsertaften på Londons West End for å skjerpe soldatenes motivasjon. Baldrick leverer et Chaplin-nummer, og løytnant George står fram som Gorgeous Georgina.

Generalen forelsker seg
Men så skjer det, at general Melchett faktisk frir til Georgina. Senere blir Sorte orm nødt til å fortelle generalen at Georgina er drept, dansende hjemover på vei fra kost- og maskprøven. Farefulle skyer ruver over hele music hall-prosjektet til Sorte orm. Kanskje må han tilbake til skyttergravene.

Og hva synes Sorte orm selv om løytnantens opptreden? "Dette må være det minst overbevisende dragnummer siden Tarzan forvillet seg ned i vesken til Jane og spiste opp leppestiften hennes!"

Om serien
Sorte orms fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og seriene ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917.

Innkjøpt engelsk humorserie (1989)
Originaltittel: Blackadder Goes Forth
Episodetittel: Major Star
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder) og Tony Robinson (Baldrick)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer