Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. oktober 2002 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Smugler i Aidensfield

Tom Lowson (Glyn Grain), konstabel Mike Bradley (Jason Durr), overordnet Alf Ventress (William Simons) and Mandy Lowson (Katy Landis) i
Tom Lowson (Glyn Grain), konstabel Mike Bradley (Jason Durr), overordnet Alf Ventress (William Simons) and Mandy Lowson (Katy Landis) i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire Television)
Da en kjenning fra skoledagene dukker opp i Aidensfield med kona og dattera på slep, blir politikonstabel Alf Ventress mistenksom. Den nyankomne, Tom Lowson, driver et transportselskap. Med postmester Blaketons hjelp forsøker Ventress å finne ut hva Lowson egentlig frakter.

Ventress hopper opp i en av Lowsons trailere for å inspisere, og oppdager at den innholder smuglersigaretter på vei til Amsterdam.

Under politisjef Craddocks fravær er gamle Ventress gjort til overordnet konstabel, og han lar både Mike og Blaketon få gjennomgå. De tror han bruker munn på dem fordi han er forfremmet, men i virkeligheten er det fordi Ventress er irritabel – storrøykeren har nemlig sluttet å røyke.

Tvilsom business
Også Tom Lowsons datter, Sandra, blir involvert i tvilsomme affærer i ukens episode av ”Med hjartet på rette staden”. En venninne av henne i Aidensfield sier hun er kommet i omstendigheter. Sandra vet råd, stjeler noen penger, og tar venninnen med til en illegal bakgate-klinikk i havnebyen Whitby. Hva de ikke vet er at politikonstabel Mike har ligget på hjul og skygger dem hele veien…

Mer om serien
I høst sender NRK1 24 nye episoder av ”Med hjarte på rette staden” som er spilt inn i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman)..

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjarte på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde ”Med hjarte på rette staden” på det meste 1.017.000 seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57