Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. september 1999 kl 19.35 Puls

Puls


NRK1 mandag 20. september kl 19.35
Puls

Puls: Helse og livsstil hver uke

\"Puls\" er det nye navnet på tidligere \"Helse-Refleks\", og er en av NRKs satsinger denne høsten. For nå blir det helseprogram hver uke på mandager etter Dagsrevyen.
Programleder Helene Sandvig har hatt et godt grep om seerne siden hun debuterte ifjor høst. Også denne høsten lover hun å ta opp saker fra helse-Norge som vil opprøre de fleste av oss.
- Vi holder på med reportasjer om pasienter med alvorlige sykdommer som kunne forsøkt behandling i utlandet, men som norske leger bare sender hjem for å dø. Vi forsøker å finne ut hvorfor dette fortsatt skjer, sier Helene.

Spesiell livssituasjon
Nytt i programmet er det også at seerne får følge mennesker som er i en spesiell livssituasjon over litt lengre tid. \"Puls\"-redaksjonen lager en reportasjeserie om mennesker som står foran et veiskille i livet denne høsten. Redaksjonen er ikke i tvil om at dette vil engasjere. Målet er å fange opp noen av de mange dramatiske hendelsene som utspiller seg i helse-Norge hver dag. Pasienters erfaringer kan være lærerike for andre, mener redaksjonen. Serien kommer blant annet til å handle om helsevesenet, alternativ medisin og ekstrem trening.
Helene Sandvig gleder seg til å følge serien.
- Det er ganske unikt å få lov til å ta del i hvordan en pasient tenker og følge vedkommende i kampen for å bli frisk. Det gleder jeg meg til, sier Helene Sandvig.
Med i redaksjonen er blant andre sju reportere som skal hjelpe til med å fylle \"Puls\" hver mandag. Huslege og homeopat Stig Bruset er også på plass og gir gode råd om sykdommer og medisin.
Redaksjonen planlegger også en serie med livsstilsportretter med kjente folk. Hvordan lever toppene i næringslivet? Hvor mye trim må til for å holde ut på en scene flere timer hver kveld? kan være noen av spørsmålene man stiller.

Godt mottatt
Helene Sandvig ser frem til å starte med programmene igjen. Hun ble meget godt mottatt av seerne som den nye helseprogramlederen i NRK.
- Alle henvendelser jeg har fått fra seerne det siste året har vært positive, bortsett fra en dame som syntes jeg var så fæl på håret og at jeg skrek når jeg snakket, forteller Helene lattermildt.
- Seerne er flinke til å sende oss brev, men vi vil ha enda flere tips om programinnhold og gode historier, sier programlederen.

NRK1 mandag kl. 19.35

Bilde (via Scanpix/Internett)
Helene Sandvig leder \"Puls\" - en av NRKs satsninger denne høsten (Foto: Scanpix).

Faktaprogram om helse og livsstil
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Helene Sandvig (helene.sandvig@nrk.no)
Prosjektleder: Elisabet Grøndahl