Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. mai 2010 kl 19.45 Solgt!

Norges heteste marked?


Ukens eiendomsmeglere skal bryne seg på salgspriser i hovedstaden. Kan meglere fra Sandnes og Hallingdal ha peiling på hva boliger koster i Oslo?

Den første leiligheten meglerne skal få tippe pris på i ukens "Solgt!", finner vi på høyden rett ved Sinsenkrysset. Her ligger en tidligere kornsilo, som nå er blitt et moderne leilighetskompleks med helt spesielle rom. Har du noen gang sett et rundt kjøkken? Og fra 10. etasje har man panoramautsikt over hele Oslo sentrum.

Det andre objektet er en unik perle full av historie. Det er ikke ofte små trehus på Fagerborg blir lagt ut for salg. Men vi har fått tilgang til et sjarmerende lite trehus i Henrik Wergelands gamle nabolag. Her var det nesten folkevandring til visning. For meglerne fra Hallingdal og Sandnes er dette huset en solid utfordring å gjette pris på.

Det siste huset meglerne skal tippe pris på, ligger på "beste vestkant". Her skal vi inn i et hus hvor tiden omtrent har stått stille i flere tiår. Villaen på Ullern har fantastisk utsikt over Oslofjorden, og innredningen og dekor er en vandring tilbake til 70-tallets luksusestetikk. Hvert rom har sin farge, og vegg-til-veggteppe er standard. Her kan man virkelig drømme. Men faller det i smak hos meglerne?

Lagene som skal finne ut av boligpriser i Oslo, kommer fra Sandnes Sparebank Eiendom og Privatmeglerene i Hallingdal. Fra Sandnes møter vi Mona Mork og Håvard Østbø. Fra Hallingdal kommer Øvyind Kvile (kjent i Folkemusikkmiljøet og svigerfar til Odd Nordstoga) og June Merete Langeland. Her opplever vi stor temperatur og ingen av lagene ønsker å gå tapende ut av duellen!

Om serien
Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked. De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter."Solgt!" er en underholdende konkurranse basert på den danske seersuksessen "Hammerslag". Serien har gått på DR i hele 17 sesonger og er stadig et av kanalens mest sette programmer.

Når så serien får en norsk versjon, er det byene Moss, Drammen, Ålesund, og Oslo som først stiller med salgsobjekter som nylig er blitt solgt. Meglerne må gjette til hvilken pris. Frode Søreide fra FBI debuterer som programleder i denne serien. Søreide er 30 år og kommer fra Høyanger i Sogn og Fjordane. Han har jobbet 10 år i NRK, blant annet i Dagsrevyen og "Sommeråpent". De siste fire årene har han vært reporter i FBI.

Egenproduksjon ved NRK samfunn og dokumentar 2010
Programleder: Frode Søreide
Prosjektleder: Randi Helland
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41 / 909 55 364
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900