Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. mars 2005 kl 18.00 Amuletten

Jakten på amuletten

Sara (Rebekka Rognøy) er ulykkelig over å ha mistet amuletten. (Foto: Hans Kristian Riise)
Sara (Rebekka Rognøy) er ulykkelig over å ha mistet amuletten. (Foto: Hans Kristian Riise)
Sara har mistet den dyrebare amuletten på trikken, og nå er det stor oppstandelse og fortvilelse hjemme. Hvordan skal de kunne finne den igjen tidsnok til dåpen?

Sara og Morgen bestemmer seg for å dra til Frognerbadet for å lete etter amuletten. Bestemor Akhu slår følge, og de tar også med seg hunden til frøken Pettersen, den bikkja som Sara egentlig er ganske så redd for…

De kan ikke finne amuletten noe sted, men Sara blir i alle fall fortrolig med hunden og ser at den ikke er noe å være redd for.

Familien til Sara reiser nå til Kautokeino der de treffer fetter Mikkel og resten av slekten. Alle blir lei seg da de hører at amuletten er borte. Sara og Mikkel drar til en sølvsmie for å høre om det er mulig å få tak i en ny amulett.

Amulettens vandring
Vi tv-seere får se at trikkefører Karsten har gitt amuletten til Petter. Han mister den i fiskevesken som Saras familie skal ha med seg oppover. Denne bagen tilhører onkelen til Sara. Amuletten faller så ut av bagen ved en elvebredde i Kautokeino.

Om serien
I en ny, spennende dramaserie blir vi kjent med samejenta Sara som akkurat har flyttet til Oslo med familien. Det er mye nytt å forholde seg til, og hun gruer seg til å begynne på ny skole. Men et gammelt familieklenodium skal vise seg å være til stor hjelp på mystisk vis.

"Amuletten" er i tre episoder og er del av en nordisk utvekslingsproduksjon i serien "God historie for de små!". "Amuletten" skal vises både i Sverige, Danmark, Finland og Estland.

I rollen som Saras far møter vi Mikkel Gaup, kjent fra blant annet "Jul på Månetoppen" og filmen "Veiviseren". Serien er innspilt i Oslo og Kautokeino.

Norsk dramaserie i tre deler
Produsert av Nordisk film for NRK Barn og Ungdom
Produsent: Berit Steen
Regi: Anette Ostrø
I rollene: Rebekka Rognøy, Mary Sarre, Mikkel Gaup, Ingrid Jørgensen, Terje Strømdahl, Eli-Anne Linnestad, m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf 23 04 98 41/90 95 53 64