Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. desember 2011 kl 22.15 Julefolk

Kjære toner


To av Norges aller fremste folkemusikere, Sigrid Moldestad og Tore Bruvoll, har invitert med seg et knippe musikervenner som skal spille og synge julen inn, kvelden før kvelden.

Jul i norsk folkemusikk er alt fra glade og lystige julesanger til hellige salmetoner, stev og mystiske viser fra gammel tid. Stemningsfull musikk som i det ene øyeblikket kaller fram tåren i øyekroken og i det neste øyeblikket gir deg lyst til å danse. Og i folkekulturen er selvsagt alle sider ved jula behandlet; fra juleforberedelser med ølbrygging, fest og moro, til de helt store spørsmål.

I "Julefolk" møter vi 15 folkemusikere fra ulike kanter av landet som har med seg viser, stev, og slåtter som på ulike måter har tilknytning til høytiden vi nå går inn i. Det blir selvsagt julesanger av det gode gamle slaget som "Det kimer nå til julefest" og "Eg er så glad kvar jolekveld", men også nyere tekster som for eksempel Ove Røsbak’s "Juledrøm" og Dumdum Boys-slageren "Stjernesludd" oversatt til samisk av Niko Valkeapää.

I konserten møter vi Sondre Bratland, Kirsten Bråten Berg, Annar By, Niko Valkeapäa, Ragnhild Furebotten og fem unge jenter fra Hallingdal som utgjør "Kvedarkvintetten". Og det er de allsidige folkemusikerene Sigrid Moldestad og Tore Bruvoll som holder i tømmene, godt assistert av slagverker Birger Mistereggen og bassist Gjermund Silset.

Kontaktadresse for presse: tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no tlf: 815 65 900