Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 23. juni 2009 kl 21.35 Livvaktene

De danske livvaktene

Trekløveret som står i sentrum for handlingen er livvakt-aspirantene (f.h.) Jonas (André Babikian), Jasmina (Cecilie Stenspil) og Rasmus (Søren Vejby). (Foto: DR)
Trekløveret som står i sentrum for handlingen er livvakt-aspirantene (f.h.) Jonas (André Babikian), Jasmina (Cecilie Stenspil) og Rasmus (Søren Vejby). (Foto: DR)
"Livvaktene" er en nyskapende dansk spenningsserie om tre unge livvakter som setter livet på spill i demokratiets tjeneste. I sommer byr NRK på et gjensyn med den populære serien.

Danmarks engasjement i krigen i Irak er en del av bakgrunnen for den danske spenningsserien "Livvaktene". Serien er skapt av forfatterparet Mai Brostrøm og Peter Thorsboe som også sto bak kriminalserien "Ørnen" (vist av NRK i 2006).

Etter terroranslaget mot Danmarks ambassade i Pakistans hovedstad Islamabad kan knapt en spenningsserie ha et mer aktuelt utgangspunkt enn Danmark Radios "Livvaktene". Serien innledes med at vi følger den danske forsvarsminister på besøk i Irak.

Ild-dåp
Da forsvarsminister Henrik Skelbæk ankommer Bagdad for å feire nyttår sammen med de danske sikkerhetsstyrkene, er han som vanlig beskyttet av det danske PET (Politiets Efterretningstjeneste). Under arbeidet med dette blir en av livvaktene, danske Ibro Catic, drept.

Parallelt beveger handlingen seg på et hjemlig plan. Der skal aspirantene Jonas, Jasmin og Rasmus gjennomgå PETs livvaktsutdannelse i København. Dette trekløvret står i sentrum for handlingen i "Livvaktene".

I tillegg til aspirantene Jonas Goldschmidt, Jasmina El Murad og Rasmus Poulsen teller gruppen vi blir kjent med i det danske politiets etterretningstjeneste også kriminalinspektør Leon Hartvig, politimester Benedikte Tønnesen, overassistent Diana Pedersen, gruppeleder Kurt Birk (Lille-Kurt), visekriminalkommisær Kurt Henriksen (Store-Kurt) og rettspsykiater Jørgen Boas.

En ytterligere ilddåp venter – nå for trioen Jonas, Jasmin og Rasmus. Det viser seg at Rasmus i nær slekt med en dansk soldat som blir drept i Afghanistan. Noe som skal vise seg å få særlige konsekvenser.

Men først venter en spesielt utfordrende eksamensoppgave på trekløvret, fysisk som psykisk!

Mer om serien
Spenningserien "Livvaktene" er skapt av Mai Brostrøm og Peter Thorsboe som også sto bak krimserien "Ørnen", tidligere sendt i NRK. De to startet samarbeidet med den danske serien "Rejseholdet".

Forfatterparet tiltrakk seg ikke bare dansk og nordisk oppmerksomhet, men i høy grad også internasjonal oppmerksomhet da begge de sistnevnte seriene ble hedret med hver sin International Emmy Award.

Serien er sendt tidligere.

Dansk spenningsserie (2008)
Originaltittel: Livvagterne
Produsent: Danmarks Radio Tv Drama
I rollene: André Babikian, Rasmus Bjerg, Thomas W. Gabrielsson, Ditte Gråbøl, Ellen Hillingsø, Tommy Kenter, Cecilie Stenspil, Søren Vejby m.fl.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer