Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 26. juni 2000 kl 20.00 Siste nytt

Siste nytt

NRK1 mandag 26. juni kl 20.00
Svenske hjarte (9:20)

Tomas på sidelinjen

Marianne reiser og reiser i sin nye jobb, og ser dermed mindre og mindre til Tomas. Han vil flytte fra rekkehuset og skaffe dem et større hus, men Marianne har aldri tid til å høre.

Det eneste Marianne tenker på er å tjene penger og gjøre karriere. Det var ikke det Tomas håpet på da han forelsket seg og senere giftet seg med henne. Tilværelsen er nå snudd opp ned for dem begge, og Tomas utgjør den tapende part.

Også for Elisabeth er livet snudd opp ned etter at Torsten døde. Hun valgte å slutte i jobben for å ta seg av sin syke mann, og nå får hun den ikke tilbake. Alle svarene hun får er at hun er for gammel. Det gjør ikke saken lettere at det stadig faller nye regninger ned i postkassen, og nå er gode råd dyre. For hvordan skal hun skaffe penger til å betale for Torstens mange kostbare og tapende forretninger?

Kristina på sin side har fått en ny mann i livet; hun har opprettet et forhold til en gift kollega.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også nyinnflyttede Harald (Jarl Borssén) og Louise (Gunilla Åkesson), og Marianne (Agneta Danielsson) som jobber som frisør og hennes kjæreste Tomas (Lars- Christer Karlsson).

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman, Agneta Danielsson, Jarl Borssén, Gunilla Åkesson, Lars-Christer Karlsson.
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf. 23 04 99 18